Primăria somează RCS&RDS: „Refaceţi trotuarele integral!”

De Valentin Goran
16Comentarii
Primăria somează RCS&RDS: „Refaceţi trotuarele integral!”
Primăria Arad spune că „societatea care a intervenit la rețele are obligaţia de a reface integral suprafața afectată, pe toată lățimea trotuarului din porțiunea afectată, nu doar șanțul respectiv”.

Vă vine să credeți sau nu, vă anunțăm că după ani de zile, Primăria Municipiului Arad intervine în cazul „aducerii la starea inițială” a lucrărilor deschise pe raza municipiului. Este vorba de lucrările efectuate de societățile ce reabilitează asfaltul din municipiu sau companiile de utilități publice precum gazul, apă, electricitate și telefonie, care până acum au spart tot ce le-a stat în cale. Ei bine, până acum, după orice lucrare eram anunțați că asfaltul va fi readus la starea inițială. Ce înseamna asta? Astuparea șanțului și cam atât. Astfel, după alte două luni, lucrarea se lăsa, cum era de așteptat, apăreau șanțurile și implicit nervii din partea șoferilor. Nu mai vorbim de pierderea garanției pe acea stradă dacă era spartă la nici câteva luni după efectuarea recepției. Și credeți-ne pe cuvânt, vorbim de mai bine de 90% din străzile sparte până acum, care au fost practic reabilitate de la zero, iar mai apoi sparte de către companiile de utilități.

Primăria ia atitudine

Revenind la punctul de vedere al Primăriei Municipiului Arad, fără a fi părtinitori, trebuie să recunoaștem că pentru prima dată Municipalitatea intervine tranșant.

„Primăria municipiului Arad a dispus sistarea execuţiei lucrărilor de refacere a trotuarului de pe Calea Romanilor, pe sensul de mers spre Piaţa Romană, întrucât compania RCS&RDS nu respectă prevederile avizului de săpătură. Conform Regulamentului privind avizarea, executarea, urmărirea şi recepţionarea calitativă a lucrărilor edilitar-gospodăreşti (carosabil, trotuare, platforme, alei şi zone verzi) din municipiul Arad, societatea care a intervenit la rețele are obligaţia de a reface integral suprafața afectată, pe toată lățimea trotuarului din porțiunea afectată, nu doar șanțul respectiv”, a declarat Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Muncipiului Arad.

În loc de concluzie

Sperăm doar ca acest „nărav” al Palatului Administrativ să fie doar începutul. După ani buni în care am scris de stituația șantierelor, după ce am văzut cum au fost efectuate multe lucrări pe raza municipiului, după ce asfaltul readus la starea inițială era o bătaie de joc și practic o palmă dată de societățile contractate atât aparatului administrativ, dar îndeosebi arădenilor, propunem Primăriei Arad să delege reprezentanți pe șantiere care să verifice toate lucrările. Doar așa vom începe, încet dar sigur, să avem lucări de calitate.

Taguri: , ,


16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor