Primaria Timisoara cauta investitori pentru Turnul de Apa din Iosefin

De A. Strugariu
Reactualizat la:
Nicolae Robu spune acum că ultima opțiune ar fi vânzarea
Nicolae Robu spune acum că ultima opțiune ar fi vânzarea
Consiliul Local Timișoara a aprobat transferarea Turnului de Apă din cartierul Iosefin din patrimoniul societății Aquatim în cel al primăriei. Ce se va întâmpla cu acest monument istoric? Primarul Nicolae Robu spune acum că ultima opțiune ar fi vânzarea și că se va încerca găsirea unui partener privat care să investească în acest obiectiv.

Executivul Primăriei Timișoara a mai pus o dată pe tapet proiectul de hotărâre cu privire la transferarea dreptului de proprietate asupra Turnului de Apă de pe strada Gheorghe Barițiu nr. 3, însă proiectul a fost respins în consiliul local pentru că nu erau prezenți destui consilieri de la USL care să voteze în favoare sa. În ședința de consiliu de vineri însă, proiectul a fost aprobat, monumentul istoric fiind transferat din patrimoniul Aquatim în cel al primăriei.

Ce gânduri au autoritățile locale cu acest obiectiv? Chiar dacă printr-o hotărâre anterioară de consiliu local, aprobată în luna august, se propunea vânzarea Turnului de Apă,alături de alte obiective importante din oraş, iar primarul Nicolae Robu făcea declaraţii publice cu privire la intenţia de a-l vinde, acum edilul dă asigurări că aceasta ar fi a treia opțiune, ba chiar bagă mâna în foc cu privire la faptul că nu se va ajunge la vânzare.

„Ce vom face cu el pe viitor se va decide în consiliul local. Preferinţele mele sunt să facem o asociere în participaţiune cu un partener privat sau să încheiem un parteneriat public-privat cu cineva şi, dacă nu putem face aşa ceva, decât să rămână în paragină acel turn sau să îl concesionăm pe o perioadă de 50 de ani în care să nu se întâmple nimic cu el şi încasările la municipalitate să fie neglijabile, atunci ar fi preferabil chiar să îl vindem. Dar nu-mi doresc să îl vindem (…) Eu mă mir că mulţi timişoreni şi-au făcut griji abia când s-a pus în discuţie şi varianta de a-l vinde – dar repet, numai ca ultimă alternativă -, dar au fost nepăsători să-l vadă degradat şi să vadă că pe zi ce trece starea de degradare este tot mai avansată. Atunci n-au fost deranjaţi… Nu se va ajunge la vânzare pentru că sunt convins că vom găsi parteneri pentru o asociere în participaţiune sau parteneriat public-privat. Vom face publică dorinţa noastră de a găsi parteneri”, a afirmat Robu.

Edilul susţine că până acum nu a purtat discuţii cu nimeni din mediul privat în acest sens, însă crede că Turnul de Apă din Iosefin s-ar preta pentru amenajarea unui restaurant, a unei cafenele sau a unei cofetării.

„Eu cred că s-ar putea face eu am spus un restaurant la un moment dat, poate nu neapărat restaurant, o cafenea, ceva, în orice caz, din domeniul acesta de loisir, pentru ca oamenii să vină, să petreacă acolo clipe de relaxare, având o perspectivă frumoasă asupra oraşului Timişoara, pentru că aşa ceva există de obicei amenajat în turnuri, pentru asta se folosesc cel mai frecvent. Trebuie văzut dacă se pretează pentru restaurant – unii mi-au spus că ar fi prea îngust -, dar cafenea s-ar preta cu certitudine, cofetărie s-ar preta, şi una şi alta poate fi, rămâne de văzut”, a conchis primarul Nicolae Robu.

Citeste si: Primarul Timisoarei repune pe tapet ideea de a vinde Turnul de apa din Iosefin

Vanzarea Turnului de Apa din Iosefin este blocata pana dupa alegeri0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !