Primarii din Chisindia şi Hălmagiu, trimişi în judecată

De Diana Dutu
6Comentarii
Primarii din Chisindia şi Hălmagiu, trimişi în judecată
© Ionel Pașca şi Traian Ţoca
Ionel Pașca şi Traian Ţoca sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de deturnare de fonduri în formă continuată.

Ionel Pașca, primarul comunei Chisindia, a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Edilul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de deturnare de fonduri în formă continuată.

„În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: Inculpatul, în calitate de primar al comunei Chisindia, jud. Arad şi de ordonator principal de credite, în perioada 26 aprilie–11 mai 2012, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a dispus şi aprobat efectuarea a 9 plăţi, prin schimbarea destinaţiei legale a întregii sume de 270.000 lei alocată unităţii administrativ teritoriale prin H.G. nr. 255/03.04.2012, destinaţia acestora fiind exclusiv pentru plata arieratelor aferente cheltuielilor curente şi de capital ori pentru cofinanţarea unor proiecte din fonduri externe nerambursabile” – se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Arad.

12 plăţi ilegale de 355.000 lei

Decizia privind trimiterea în judecată a primarului comunei Chisindia vine la două săptămâni după ce un alt primar din judeţul Arad – Traian Ţoca, de la Hălmagiu – a primit o decizie similară. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au dispus trimiterea sa în judecată, pentru săvârşirea infracţiunii de deturnare de fonduri în formă continuată.

„În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: Inculpatul, în calitate de primar al comunei Hălmagiu, jud. Arad, şi de ordonator principal de credite, în perioada 03 mai 2012-11 mai 2012, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a dispus şi aprobat efectuarea a 12 plăţi, prin schimbarea destinaţiei legale, din suma totală de 355.000 lei alocată unităţii administrativ teritoriale prin H.G. nr. 255/03.04.2012, destinaţia acestora fiind exclusiv pentru plata arieratelor aferente cheltuielilor curente şi de capital ori pentru cofinanţarea unor proiecte din fonduri externe nerambursabile” – se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Arad.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor