„Primarii USL nu sunt persecutati”

De Simion Todoca
„Primarii USL nu sunt persecutati”
Adrian Ţolea arată că mai multe comune cu primari USL au beneficiat de finanţare de la CJA.

ARAD. Pentru a contracara acuzele USL Arad legate de „discriminarea” de către CJA a comunelor cu primari PSD şi PNL, Adrian Ţolea, prim-vicepreşedinte al PDL Arad, aduce exemple concrete : „ Aş aminti masterplanul de apă-canal, proiect iniţiat pe vremea guvernării PDL, unde sunt cuprinse foarte multe localităţi care au avut şi au primari USL. Spre exemplu, la Macea şi Fântânele, primării conduse de primari PSD, lucrările sunt aproape gata, fiecare proiect fiind în valoare de nouă milioane de lei, adică peste două milioane de euro”. În plus, foarte multe primării cu conducere USL beneficiază de fonduri în urma proiectelor derulate prin GAL-uri (proiect de care derulare s-a ocupat ca vicepreşedinte al CJA) : Buteni, Brazii, Dezna, Dieci, Gurahonţ, Hălmăgel, Vinga, Vladimirescu etc. Deasemenea, mai spune Ţolea, la Gurahonţ sunt semnate două contracte, în valoare de 50.000 de euro fiecare, pentru asfaltarea unei străzi (Măsura 3.2.2.), respectiv pietruirea unui drum (Măsura 1.2.5.).

De fapt, concluzionează liderul democrat liberal, „conducerile PSD şi PNL de la Arad îşi maschează incapacitatea de a atrage fonduri pentru judeţul Arad, inclusiv pentru primarii care i-au ajutat pe parlamentarii USL să ajungă în locuri călduţe la Bucureşti”. Primarii „sunt persecutaţi tocmai de propriii lor conducători, fie că sunt cei de la Arad, fie că sunt cei din conducerea centrală : pe de o parte nu primesc bani pentru investiţii, pe de altă parte, prin această împovărare cu minim 25% din fondul alocat persoanelor cu handicap şi însoţitorii acestora, trebuie să taie din investiţiile pe care le-ar fi făcut din fonduri proprii. Noi am făcut un apel parlamentarilor USL să promită public arădenilor că vor vota împotriva acestei păguboase OG 103, când va ajunge în Parlament, pentru a deveni lege. Răspunsul a fost… o lungă tăcere!”, a mai declarat Adrian Ţolea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !