Primăriile din Arad ameninţă cu greva generală

De Alin Gherasim
8Comentarii
Primăriile din Arad ameninţă cu greva generală
Angajaţii din primăriile din judeţ ar putea intra în grevă generală din luna iulie dacă Guvernul nu le măreşte salariile.

Se anunţă grevă generală în administraţia locală. Sindicatele naţionale au demarat deja procedurile legale pentru intrarea în grevă, iar angajaţii din primării se pregătesc să dea semnături pentru a se alătura protestului. În judeţul Arad avem aproximativ 20 de primării care fac parte din Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), în aceste primării lucrând sute de funcţionari. „FNSA a înaintat Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice notificarea privind declanşarea conflictului de muncă la nivelul sectorului de activitate pe care îl reprezentăm, ca urmare a refuzului Guvernului României de a soluţiona revendicările salariaţilor din primăriile şi consiliile judeţene”, au anunţat liderii de sindicat. Ce se întâmplă mai departe? Va urma o campanie de strângere de semnături, după care se va declanşa greva generală. Iniţial pentru o oră, apoi pentru o zi, pentru ca, în final, dacă nu li se vor soluţiona cererile, să intre în grevă generală pe termen nelimitat. „FNSA a declanşat conflictul colectiv de muncă la nivel naţional – sector de activitate «Administraţie publică», şi vor organiza următoarele forme de protest: grevă generală de o oră în data de 05.07.2016, grevă generală de o zi în data de 12.07.2016, grevă generală pe termen nelimitat începând cu data de 19.07.2016”, anunţă sindicaliştii. Zeci de primării din judeţul Arad ar putea intra în grevă, aşa că se anunţă vremuri grele pentru toţi arădenii care au de rezolvat câte ceva la primăriile respective.

Salarii inechitabile

Salariaţii din administraţia locală sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul nu le-a crescut deloc salariile, chiar dacă funcţionarii din administraţia centrală au primit majorări chiar şi cu 70 la sută. „Personalul care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală, care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70 la sută”, susţin liderii de sindicat. Angajaţii din primării cer normă de hrană, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, acordarea voucherelor de vacanţă şi majorarea salariilor cu 25 la sută, ţinând cont că majoritatea angajaţilor din administraţia publică locală au salarii brute egale cu minimul pe economie.

Raportări

FNSA raportează constant numărul de persoane care au decis să intre în grevă generală. În funcţie de numărul de arădeni care vor alege această formă de protest, vă vom ţine la curent.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor