Primarul din Şeitin, acuzat de abuz

32Comentarii
Primarul din Şeitin, acuzat de abuz
SEITIN – Un angajat al Primăriei Şeitin a depus o plângere penală împotriva lui Remus Păcurar, primarul comunei.

Remus Păcurar, primarul din Şeitin, este cercetat de către procurorii de la Parchet pentru purtare abuzivă. Edilul este acuzat de unul dintre angajaţii Primăriei, care spune că ar fi fost înjurat şi agresat, atât verbal cât şi fizic, de către edilul şef. Din spusele lui Ştefan Buha, tânărul abuzat de către primar, se pare că totul ar fi pornit de la refuzul acestuia de a semna un act a cărui autenticitate era îndoielnică.

„Am fost angajat la Primăria Şeitin, pe postul de operator de calculatoare. Am absolvit două facultăţi şi am făcut specializare pe drept administrativ la Geneva şi Lyon. Toate lucrurile au fost frumoase până în momentul în care am refuzat să semnez un act referitor la un teren. Cred că acel act era fals. De atunci am avut numai probleme cu primarul”, spune Ştefan Buha. După ce a refuzat să semneze respectivul proces verbal, după cum spune chiar tânărul, a fost luat la „ochi răi” de edilul şef al Şeitinului. „Am fost mutat la munca de jos, neconformă cu studiile mele. Primarul mă punea să vidanjez pristerele, să car lemne cu roaba, să car pietre. Lucram cot la cot cu persoanele care primesc ajutor social în comună şi care trebuie să presteze muncă în folosul Primăriei”, îşi continuă povestea Ştefan Buha.

La un moment dat, din declaraţiile reclamantului, Remus Păcurar l-ar fi sancţionat cu un avertisment, după care l-a suspendat 10 zile, iar următoarea mişcare a fost concedierea lui Buha. „Am fost concediat dintr-un ordin al primarului, ordin care nu avea nicio motivaţie. Am înaintat o acţiune în instanţă şi am câştigat rapid şi foarte uşor. Primăria Şeitin a primit dispoziţie să mă reîncadreze în muncă. Apoi a început calvarul”, mai spune tânărul. Acesta susţine că, în repetate rânduri, când se prezenta la muncă era agresat fizic şi verbal de către edilul comunei care îi spunea că nu are ce să caute în primăria condusă de el. După ce, luni la rând, a îndurat acest tratament, tânărul şi-a cumpărat o mini-cameră video, mascată de un pix, cu care a început să filmeze reacţiile primarului. După câteva runde de scandal, Buha a dus imaginile surprinse la Parchet, iar pe fir au intrat procurorii.

Cercetat pentru abuz

Pe baza imaginilor primite de la partea vătămată, procurorii au demarat cercetările împotriva lui Remus Păcurar sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă împotriva unui angajat. „Pe parcursul anilor 2008 şi 2009, Remus Păcurar, primarul comunei Şeitin din judeţul Arad, a adus de mai multe ori expresii jignitoare şi ameninţări unui angajat al instituţiei. Au fost demarate cercetările în acest caz”, a declarat Lucian Dolcu, procuror în cadrul Parchetului.

Spune că e victimă

Remus Păcurar, primarul incriminat, susţine că totul este o înscenare politică. „Sunt primar la al treilea mandat şi am inamici politici în comună. Acest scandal mi se trage de la doi ţărănişti şi de la trei PSD-işti. În ceea ce îl priveşte pe tânărul care m-a reclamat, se tot laudă cu şcolile lui, dar a fost un student de nota 5. Şi referitor la faptul că l-am scos afară din birou, mi se pare normal, ţinând cont că intra abuziv. Şi, în plus, mă şi filma fără ca eu să ştiu”, se apără edilul.

Riscă suspendarea

Dacă instanţa arădeană îi va da câştig de cauză lui Ştefan Buha, ca urmare a acuzaţiilor de purtare abuzivă, Remus Păcurar ar putea fi suspendat din funcţia de primar al comunei Şeitin.

A.G.32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor