Primarul din Târnova, demis de Prefectură

De Alin Gherasim
10Comentarii
Primarul din Târnova, demis de Prefectură
Florin Farcaşiu şi-a pierdut postul de primar, după ce Prefectura a emis ordinul prin care se constată încetarea mandatului alesului.

Florin Farcaşiu, primarul comunei Târnova, cel care a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, care a decis că edilul s-a aflat în incompatibilitate, a fost demis de Instituţia Prefectului. Într-un comunicat de presă, reprezentanţii Prefecturii Arad anunţă faptul că „în urma comunicării Agenției Naționale de Integritate cu numărul 32003/G/II/3.10.2019 înregistrată la Instituția Prefectului – Județul Arad sub numărul 8025 din 15.10.2019 despre rămânerea definitivă a Raportului de evaluare nr. 47312/G/II/15.11.2016 privind pe Farcașiu Florin, primar al comunei Târnova, județul Arad, prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție cu nr. 4313/27.09.2019, precum și a Referatului nr. 4635/21.10.2019 al secretarului comunei Târnova, înregistrat la Instituția Prefectului – Județul Arad sub numărul 8215 din 21.10.2019, astăzi a fost emis Ordinul de Prefect cu numărul 715 privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al comunei Târnova deținut de domnul Farcașiu Florin ca urmare a rămânerii definitive a Raportului menționat. Măsura emiterii Ordinului a fost menționată inclusiv în comunicarea ANI, fiind luată în baza prevederilor legale cuprinse în Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și în baza prevederilor specifice din O.U.G. 57/2019 privind Codul Administrativ”.

Drept urmare, postul de primar interimar va fi preluat de Iosif Mureşan Tomuţa, actualul viceprimar al Târnovei. Acesta va deţine funcţia de primar interimar până la alegerile din vara viitoare.

La judecată?

Potrivit informaţiilor noastre, Florin Farcaşiu este decis să nu renunţe atât de uşor la postul de primar, pe care îl ocupă încă din anul 1990. Acesta ar urma să conteste în instanţă ordinul emis de Prefectură şi să încerce să îl anuleze. Pentru că, dacă raportul ANI şi ordinul Prefecturii rămân în picioare, Farcaşiu primeşte două lovituri. Pe lângă faptul că pierde postul de primar, nici nu va mai avea dreptul să candideze la alegerile din vara anului viitor. De urmărit.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor