Primarul Gheorghe Falcă, la întâlnire cu ministrul Finanţelor

4Comentarii
Primarul Gheorghe Falcă, la întâlnire cu ministrul Finanţelor
Întrevederea are loc astăzi, de la ora 18.00, la solicitarea ministrului Eugen Teodorovici.

Astăzi, de la ora 18.00, la solicitarea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, se va afla la București pentru o întâlnire vizând susținerea guvernului pentru sistemul de termoficare centralizat. Valoarea necesară, transmisă de către municipalitate, este de 5,2 milioane de lei.

„Sperăm ca nimeni din Arad, în special parlamentarii PSD, să nu se opună intenției Ministerului Finanțelor de a-și îndeplini obligația față de arădeni. Așa cum știți, în anii trecuți, ministerul nu și-a îndeplinit această obligație din punct de vedere al cotei de bani care trebuia alocată pentru susținerea agentului termic” – a precizat primarul.

Probleme din învăţământ

Gheorghe Falcă a spus că va ridica şi alte probleme la întrevederea cu ministrul Finanţelor. „Cu ocazia acestei întâlniri, îi voi arăta ministrului Finanțelor faptul că la această rectificare municipiului Arad i s-au luat 193.000 lei, bani care erau destinați copiilor cu probleme financiare, cărora municipalitatea le-a acordat o masă caldă în ultima parte a anului şcolar 2017-2018. Să nu uităm că municipalitatea a investit 330.000 lei pentru amenajarea cantinei mobile care astăzi este nefuncțională, deoarece Guvernul României ne-a tăiat aceste fonduri. Mai mult decât atât, Guvernul României nu și-a îndeplinit obligațiile față de învățământul arădean la această rectificare. 38 de unități școlare și 6 creșe au în acest moment un deficit financiar care depășește 5 milioane de lei. Am convenit cu aceste unități școlare ca în fiecare lună în care facturile nu mai pot fi plătite, acestea să fie trimise în plic, pe adresa Ministerului Finanțelor, pentru ca acesta să știe problemele pe care le-a cauzat în municipiul Arad” – a explicat primarul.

Buget ciopârţit

Lista temelor de discuţie propuse de Gheorghe Falcă nu se opreşte aici. „Tot la această întâlnire îi voi arăta ministrului faptul că legea este încălcată, deoarece aceasta prevede clar că în anul 2018, venitul dintr-un oraș trebuie să fie egal cu cel din 2017. 11 milioane de euro lipsesc acum din bugetul nostru. Aceasta sumă înseamnă foarte mult pentru un oraș. Iar dacă ne-au furat acum, sigur ne vor fura și anul viitor”, a conchis primarul Gheorghe Falcă.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor