Primarul Robu da sfaturi pentru construirea unei mari parcari in centrul Timisoarei

De Roxana Deaconescu
Primarul Robu da sfaturi pentru construirea unei mari parcari in centrul Timisoarei
© Foto: Tion
Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, primește sfaturi de la primarul Nicolae Robu. Fără să le ceară. Culmea, sfaturile date de edilul Timișoarei se referă la construirea unei parcări de mari dimensiuni în centrul orașului. Reprezentanții primăriei se chinuie de ani buni să ridice o parcare supraterană în zona centrală, dar nu au reușit nici măcar să identifice un teren.

Primarul Timișoarei își anunță disponibilitatea de a se asocia cu Consiliul Județean Timiș, pentru ridicarea unei parcări etajate pe str. Sf. Ioan. Mai mult, el spune că poate oferi și experiență în materie de proiecte de anvergură.

Se discută de ani buni despre amenajarea unei parcări de mari dimensiuni în zona fostului comisariat militar județean, unde există deja câteva zeci de locuri de parcare. CJ încasează de la șoferi cam 1 milion de lei, anual, în condițiile în care terenul respectiv ar putea fi exploatat la maximum. În bugetul de anul acesta al consiliului județean este alocată o sumă mică pentru documentația necesară amenajării unei parcări supraterane. Liderul CJ, Călin Dobra, a anunțat că vrea o parcare pe șapte etaje.

„O să cerem specialiștilor să se pronunțe asupra celei mai bune soluții. Cred că ne dă 7 niveluri, până la nivelul clădirii Materna, am solicitat certificat de urbanism. Avem un studiu tehnico-economic, conform căruia cea mai interesantă variantă, dar și cea mai scumpă este undeva la 10 milioane de euro. La parter ar urma să fie spații de închiriat”, spunea Dobra.

Primarul Nicolae Robu intervine în problemă și spune că vrea ca primăria să se asocieze cu consiliul județean. Nu a purtat nicio discuție cu liderul CJ Timiș, dar susține că are experiență în materie de proiecte de anvergură. Aceasta în condițiile în care primăria nu a fost în stare să amenajeze o parcare mare în zona centrală a orașului.

„De ani de zile, acel teren ultracentral stă nefolosit. E folosit la sol, pe un spațiu neamenajat, unde parchează mașini. Consiliul județean vorbește deja de câțiva ani, este o instituție care nu prea are vocația de a realiza astfel de proiecte. Nici nu are prerogative de așa ceva. Niciunul dintre președinți nu a lăsat în urmă proiecte mari, de anvergură, pentru că nu intră în sarcina Consiliului Județean.

Cred că ar fi bun un parteneriat cu PMT. Am face acolo o parcare nu numai cu 7 etaje, ci cu 10, de exemplu, regimul de înălțime al zonei permite. Se poate schimba autorizația primită de CJ, se pot schimba toate, nu facem pentru o zi, două, ceea ce se realizează este pentru uz pe termen lung”, a ținut să precizeze Robu.

Reprezentanții primăriei promit și ei tot de câțiva ani o parcare de mari dimensiuni în centrul orașului, mai ales că după transformarea mai multor străzi din Cetate în pietonale au dispărut peste 700 de locuri de parcare. S-au purtat negocieri cu Universitatea de Vest Timișoara, pentru terenul pe care zace ruina fostei popote militare, dar primarul Nicolae Robu și colegul lui de partid, rectorul UVT, Marilen Pirtea, nu au ajuns încă la un acord. La ultimele discuții a reieșit că Inspectoratul Școlar Timiș nu ar vrea să schimbe destinația unui campus școlar aflat în proprietatea primăriei, pe care municipalitatea vrea să-l dea la schimb universității.

Articole pe aceeași temă
Parcarea supraterana de pe Oituz a murit la stadiul de idee. ISJ nu vrea sa dea un spatiu la schimb pentru popota

Parcare supraterana cu mai multe etaje in centrul Timisoarei – in bugetul CJ Timis pe anul viitor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !