Primăvară cu reabilitare termică

1Comentariu
Primăvară cu reabilitare termică
ARAD. Un număr de 17 blocuri din Arad au prins reabilitarea termică după modelul vechi, fără credit de la bănci.

17 blocuri din municipiu vor fi reabilitate termic începând din primăvara anului viitor. Potrivit Primăriei Arad, lucrarea de reabilitare termică a celor 17 blocuri, care au fost incluse în Programul Guvernamental înainte de emiterea OUG 69/2010, va începe în primăvara lui 2011 şi va fi finalizată tot în cursul anului viitor. Până la reabilitare, drumul este, însă, lung: mai sunt de organizat, de pildă, licitaţiile pentru a se stabili care firme se vor ocupa de întreg procesul de reabilitare.

“Aceste blocuri au fost incluse în programul de reabilitare termică înainte de apariţia legii care prevede ca procesul să se facă prin creditare de la bănci cu garanţii din partea Guvernului. Lucrările vor începe în primăvara anului viitor”, detaliază situaţia Claudia Macra, city-managerul Primăriei Arad. Blocurile care au scăpat de creditare de la bănci şi au fost incluse în vechiul program vor avea parte de  anvelopare (termoizolare), o zugrăvire a faţadelor, montarea de şarpante, precum şi înlocuirea părţilor comune (ţevi, instalaţii).

Conform studiilor de fezabilitate realizate deja, proprietarii apartamentelor din blocurile vizate trebuie să plătească între 600 şi 990 de euro pentru reabilitare, totul în funcţie de suprafaţa apartamentelor.

Schimbare la reabilitare

 Vechea reabilitare nu va mai fi posibilă, însă, de acum, căci Guvernul a decis ca proprietarii locuinţelor incluse în programul de reabilitare termică să-şi finanţeze lucrarea prin credit bancar contractat, pe o perioadă de maximum cinci ani, cu garanţia statului şi dobânda subvenţionată, după modelul programului “Prima Casă”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor