Primele clinciuri în CJA

De Alin Gherasim
1Comentariu
Primele clinciuri în CJA
© FOTO: A.G.
Puterea şi Opoziţia din Consiliul Judeţean Arad s-au contrat încă de la prima şedinţă.

Nu va fi linişte în următorii patru ani în Consiliul Judeţean Arad. Lucru acesta a fost observat încă de la prima şedinţă, una mai mult formală, care a avut drept scop stabilirea comisiilor de specialitate şi membrii fiecărei comisii în parte, dar şi adoptarea Regulamentului de funcţionare al Consiliului Judeţean Arad. Regulamentul a fost chiar primul supus votului în şedinţa de marţi. Dar, înainte de a fi votat, a intrat la discuţii. Pesediştii ar fi vrut să îl modifice puţin, dar s-au lovit de refuzul peneliştilor. Mai precis, Petru Pădurean a solicitat ca timpul alocat interpelărilor, întrebărilor sau petiţiilor să fie de 60 de minute pentru o şedinţă, nu de 30, cum se specifică în regulament. „Poate vor fi situaţii care vor impune ca discuţiile să fie mai lungi de 30 de minute”, a spus Pădurean. Solicitarea lui a fost notată. Apoi a intervenit Gheorghe Sabău, care a cerut eliminarea din regulament a unui capitol întreg care se referă la polemica civilizată din cadrul şedinţelor. „Suntem oameni normali, sănătoşi la cap. Nu cred că avem nevoie de un capitol în regulament în care să ni se spună ce putem vorbi, cum putem vorbi”, a spus Sabău. Şi această solicitare a fost notată, apoi ambele amendamente au fost supuse votului consilierilor locali. Toţi consilierii aflaţi la Putere au votat împotriva cererilor depuse de Opoziţie. Din rândul Puterii nu a venit nicio solicitare.

Şi comisiile

Când s-a luat în discuţie componenţa comisiilor de specialitate ale CJA, situaţia a redevenit paşnică. Din start, numărul comisiilor a scăzut de la 6 la 5. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sergiu Bîlcea a făcut o mini-şedinţă cu liderii grupurilor şi s-a stabilit care vor fi membrii comisiilor. Aşadar, când a venit vorba de vot, totul a fost o simplă formalitate. Din Comisia pentru probleme culturale, de învăţământ, sportive şi de tineret vor face parte Sergiu Bîlcea, Răzvan Cadar, Adrian Ţolea, Vasilică Damian, Cornel Lucaci, Tamas Pero şi Ovidiu Moşneag. Din Comisia de buget-finanţe, studii şi analize economico-financiare vor face parte Florin Tripa, Cristian Gavra, Ovidiu Moşneag, Cristian Feieş, Peter Farago, Claudia Boghicevici şi Florin Remeţan. Din Comisia de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice, agricultură şi protecţia mediului vor face parte Gheorghe Sabău, Cristian Videscu, Iosif Retter, Corina Crişan, Florin Rus, Marius Sulincean şi Aurel Ardelean. Din Comisia juridică, gestionarea patrimoniului şi respectarea drepturilor cetăţeneşti vor face parte Ioan Plaveţi, Simona Stan, Petru Moţ, Petru Pădurean, Doru Bozga, Danial Trifon, Corina Crişan. În sfârşit, din Comisia pentru strategii de dezvoltare, cooperare interinstituţională şi integritate europeană vor face parte Mircea Purcaru, Vasile Ciceac, Ioan Gligor, Peter Farago, Garofiţa Popa, Daniel Duruş, Cristian Urzică.

Şi o noutate

Din acest mandat, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean au voie să facă parte din comisiile de specialitate. Drept urmare, atât Boghicevici, cât şi Bîlcea, s-au înscris fiecare în câte o comisie.

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor