Primele costuri pentru exportul apei în Ungaria

Primele costuri pentru exportul apei în Ungaria
ARAD – 150.000 de euro, puşi la bătaie pentru Studiul de Fezabilitate pentru exportarea apei potabile în Ungaria.

Compania de ApăArad, în colaborare cu partenerii maghiari, alocă o sumă de 150.000 de euro, fără TVA, pentru elaborarea Studiului de fezabilitate având ca obiect „înfiinţarea unei societăţi comerciale cu scopul de extragere a apei potabile de pe teritoriul judeţului Arad şi transportarea acesteia prin conducte proprii, în vederea asigurării aprovizionării sigure, pe termen lung şi în condiţii economice reciproc avantajoase, cu apă potabilă corespunzătoare calitativ cu normele comunitare a teritoriilor din raza de activitate al Bekes Megyei Vizművek Zrt”.

Potrivit datelor din caietul de sarcini, „Baza de exploatare a apei va fi înfiinţată la o distanţă de maxim 35 km faţă de Uzina de exploatare Kevermes-Lokoshaza din Ungaria. Uzina de exploatare a apei va fi construită pe conul de dejecţie al Mureşului. Uzina va extrage apa potabilă din forajele existente şi cele noi, o va depozita şi va transporta prin conducte, către obiectivele din Ungaria”. Apa din Arad va fi exportată astfel vecinilor din Ungaria.

JA – S.B.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !