Primesc bani dacă merg la şcoală

De Monica Ardelean
Primesc bani dacă merg la şcoală
© Se dau bani la elevii din şcolile profesionale
Elevii de la şcolile profesionale primesc o bursă lunară de 200 de lei pe lună dacă nu înregistrează mai mult de 20 absenţe nemotivate.

Nu trebuie decât să meargă la şcoală şi vor primi 200 de lei lunar. Regula este valabilă pentru elevii de la şcolile profesionale care primesc o bursă lunară din partea statului, dacă se ţin de şcoală. În acest moment, în judeţul Arad sunt 617 elevi beneficiari ai acestor burse. Cei mai mulţi, peste 200, provin de la Liceul Tehnologic „Spiru Haret”, peste 100 de la Liceul Tehnologic din Chişineu Criş şi 70 de la Liceul Tehnologic de transporturi „Henri Coandă” din Arad. La celelalte şcoli, la liceul din Sântana, cel din Pecica, Nădlac sau Lipova numărul lor nu depăşeste 50. Pe lângă această bursă, elevii din şcolile profesionale mai pot primi şi alţi bani, tot sub forma de bursă, de la angajatori, pe baza unor contracte. „În această perioadă, la nivelul judeţului au fost făcute controale cu această tematică pentru a verifica dacă sunt respectate condiţiile de acordare a burselor”, a precizat şeful IŞJ Arad, Claudius Mladin. Controalele au venit ca urmare a unor controale ale Curţii de Conturi care au descoperit nereguli aici. Au fost situaţii în Arad în care şcolile au fost puse să restituie bursele pentru că au acordat în mod ilegal aceşti bani, fără să fie respectat criteriul numărului de absenţe.

Bani de liceu

Şi tot bani pentru elevi vin sub forma burselor „Bani de liceu”, în fapt un ajutor financiar pentru cei care sunt în situaţii defavorizate. Anul acesta au fost solicitate şi aprobate 380 de cereri la nivelul judeţului. Condiţia esenţială este ca venitul pe cap de membru de familie să nu depăşească 150 lei.

Tichete pentru grădiniţe

Cel mai slab în municipiul Arad stăm la capitolul tichete valorice pentru grădiniţă în valoare de 50 lei care nu au fost solicitate decât în 7 cazuri. Cu siguranţă numărul copiilor preşcolari provenind din familii devaforizate este mai mare doar că este nevoie de o mai mare implicare a grădiniţelor şi de informarea părinţilor legată de posibilitatea primirii acestor tichete.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !