Primul podium la Arad Open

De Dan Lazar
Primul podium la Arad Open
În avanpremiera openului principal al Festivalului Internațional de Șah Arad 2018, s-a disputat un open de blitz, Fischer 960, după numele ex-campionului mondial Bobby Fischer, cel care a propus o așezare aleatorie a pieselor de pe prima și ultima linie, adică a cailor, nebunilor, turnurilor, damei și regelui.

Cu o astfel de regulă, repertoriul de deschideri este, practic, inutil! Au participat 26 de jucători, turneul fiind câștigat de maestrul FIDE Cătălin-Lucian Pătrașcu, cu 6 puncte din 7 partide, urmat de Sandu Ungureanu, cu 5,5 puncte și Daniel Baratoși, cu 5 puncte, ultimii doi legitimați la Șah Club Vados Arad.

Start festiv inedit

În deschiderea festivalului a avut loc un moment festiv inedit, cu două partide de șah combinat blitz între patru echipe formate: Călin Bibarț, viceprimarul municipiului Arad, împreuna cu marele maestru grec Dimitrios Mastrovasilis; Ion Dobronăuțeanu, prim vicepreședintele Uniunii Europene de Șah, cu marea maestră din Polonia, Jolanta Zawadzka; Raul Bălănescu, din partea sponsorilor, cu marele maestru român Vlad Jianu, și nu în cele din urmă organizatorul competiției, Alin Câmpeanu, cu Filip Magold, medaliat cu bronz acum câteva zile la Campionatul European de șah rapid. La final, Ion Dobronăuțeanu a declarat: „Este un concurs foarte puternic, care este tradițional în România. Felicitări organizatorului, Alin Câmpeanu! Este extrem de greu să organizezi concursuri de șah la acest nivel, cu 13 mari maeștri, cu o jucătoare foarte puternică din Polonia, Jolanta Zawadzka, care este una dintre cele mai bune din Europa și, desigur, putem spune, foști campioni ai Bulgariei, ai Greciei, multipli campioni precum Kiril Gheorghiev și Dimitrios Mastrovasilis, multipli laureați ai diverselor probe ale campionatelor naționale precum Vlad Jianu sau Levente Vajda, campionul național Tiberiu Georgescu. Pentru 250 de participanți în openul principal și probabil circa 200 de participanți la celelalte openuri, este o mare realizare”.

Săptămâna şahului

Alin Câmpeanu, organizatorul organizatorul Arad Open 2018, a spus: „Întrecerile vor continua toată săptămâna înntr-un ritm foarte intens. Vor fi multe activități în paralel, deja a fost un turneu de Fischer random, turnee de blitz, de clotz, turneu de șah combinat, este un adevărat festival de șah! Sperăm ca participanții să se simtă foarte bine la Arad!”.
Toate competițiile se desfășoară în sălile de econferințe ale Hotelului Continental.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !