Primul proiect smart village al E.ON din România, lansat la Frumuşeni – jud. Arad

Reactualizat la:
6Comentarii
Primul proiect smart village al E.ON din România, lansat la Frumuşeni – jud. Arad
© Preşedinte CJ Arad, Iustin Cionca, Director Divizie Vânzari E.ON Energie Romania ,Cecilia Pană și primarul comunei Frumuseni, Reginald Andronic
* În prima etapă, clădirile administraţiei locale care au un nou sistem de iluminat îşi reduc cu o treime consumul de energie electrică; * Urmează modernizarea sistemului de iluminat stradal şi montarea de panouri fotovoltaice;

E.ON Energie România a finalizat prima etapă din cadrul unui proiect de eficientizare a sistemelor de iluminat interior din imobilele care aparţin administraţiei publice locale din comuna Frumuşeni, jud. Arad care a fost selectată dintr-un număr de peste 1.500 de localităţi. Momentul a fost marcat de întreaga comunitate din Frumuşeni, copiii de la şcoala din localitate participând la ateliere de educaţie ecologică unde au învăţat cum să refolosească becurile tradiţionale.

Iniţiativa face parte dintr-un program mai amplu prin care compania şi-a propus să dezvolte conceptul smart village în localităţile rurale din România.

Instalarea noului sistem de iluminat duce la scăderea poluării. Mult mai performante, noile corpuri de iluminat au un număr de ore de funcţionare de peste 3 ori mai mare decât cele clasice.

„Apreciem în mod deosebit implicarea E.ON în acest proiect datorită căruia copiii, dar şi angajaţii noştri sunt beneficiarii unui mediu optim de învăţare şi lucru. Practic, corpurile de iluminat cu led au fost alese astfel încât să confere lumina cea mai indicată în mediul academic din punctul de vedere al sănătăţii oculare”, afirmă primarul comunei Frumuşeni, Andronic Reginald.

În continuare, în comuna arădeană vor fi derulate lucrări pentru eficientizarea consumului reţelei de iluminat public stradal, urmând să fie montate becuri cu LED şi camere de supraveghere pe stâlpii stradali. În perspectivă se are în vedere montarea de panouri fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie electrică al unor imobile aparţinând adminstraţiei locale.

„Lucrurile nu se vor opri aici, ne gândim să dezvoltăm şi alte proiecte în parteneriat public-privat la Frumuşeni, de eficienţă energetică sau energie verde. Scopul comun este acela de a oferi modele care să susţină comuni-tăţile locale să trăiască într-un mediu curat şi sănătos”, spune Cecilia Pană, Director Divizia Vânzări E.ON Energie România.

E.ON are în vedere să extindă conceptul smart village la nivel naţional. Administraţiile locale care vor fi incluse în acest program vor beneficia din partea E.ON Energie România, atât de consultanţă în implementarea soluţiilor de eficientizare a consumului de energie, a unor sisteme de energie decentralizată, cat şi de facilitarea accesului la finanţare pentru realizarea acestor iniţiative, precum şi de proiecte la cheie pentru obiectivele identificate ca fiind fezabile.

Departament Comunicare
E.ON România

Educatie ecologica, atelier de refolosire a becurilor traditionale Educatie ecologica, atelier de refolosire a becurilor traditionale ©

frumuseni36Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor