Primul spital privat din Arad

27Comentarii
Primul spital privat din Arad
Primul spital privat din Arad
ARAD – O investiţie de peste trei milioane de euro aparţinând unor medici şi oameni de afaceri. 

Drumurile la Timişoara sau Szeged vor putea fi evitate. Arădenii nemulţumiţi de calitatea serviciilor medicale şi hoteliere din spitalele de stat, vor avea, în curând, la dispoziţie un spital privat, chiar în municipiu.

Acesta este amplasat în Micălaca-300, în vecinătatea Euromedic, într-o zonă apreciată ca fiind în plină dezvoltare din punct de vedere al serviciilor.

Terenul a fost achiziţionat în urmă cu patru ani, iar construcţia efectivă a spitalului a început în vara lui 2007. Valoarea investiţiei se ridică la peste trei milioane de euro, ea fiind asumată de doi medici şi trei oameni de afaceri arădeni.

Spitalul este structurat pe cinci nivele, având o suprafaţă totală de aproximativ 4.000 de metri pătraţi. În acest moment, construcţia imobilului se află la faza turnării planşeului de la ultimul nivel.

„În varianta optimistă, spitalul ar putea fi gata în noiembrie 2008. Dar există şi o variantă pesimistă, cu termen de finalizare în primăvara anului viitor” – precizează dr. Iulius Miclea, reprezentant al spitalului.

Ce oferă?

Primul spital clinic privat din Arad – „Accipiens” – respectă standardele de calitate impuse de Uniunea Europeană. El va fi dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie şi va oferi pacienţilor condiţii hoteliere de excepţie. Va avea 20 de saloane cu 1 şi 2 paturi. (În cazul celor din urmă, al doilea pat este destinat exclusiv aparţinătorului pacientului internat.)

În oferta medicală a spitalului, regăsim cu precădere servicii de obstetrică-ginecologie şi stomatologie. Clinica va avea două săli de naştere, un compartiment de neonatologie şi unul de anestezie-terapie intensivă pentru nou-născuţi.

De asemnea, va avea patru săli de operaţie şi secţie de anestezie-terapie intensivă adulţi, acestea deservind nu doar ginecologia, ci şi chirurgia – pentru mici intervenţii (ORL, oftalmologie, chirurgie plastică şi chiar chirurgie generală).

Spitalul va avea şi două cabinete de stomatologie, o sală pentru implantologie şi chirugie maxilo-facială şi un laborator de tehnică dentară. Tuturor acestora li se adaugă ambulatorii de specialitate (ginecologie, chirurgie, interne, ORL, oftalmologie etc.), un laborator clinic şi de morfopatologie, precum şi o farmacie.

În ceea ce priveşte personalul medical al spitalului, doctorii implicaţi în acest proiect spun că va fi unul „de înaltă calificare”. Spitalul va avea personal propriu, dar va merge şi pe contracte de colaborare. În acest context, ar fi de amintit că se are în vedere un parteneriat cu o clinică medicală din Viena, pentru fertilizare in vitro.

Dincolo de serviciile medicale pe care le oferă pacienţilor, spitalul va avea şi o componentă de pregătire şi perfecţionare universitară şi postuniversitară. Va organiza cursuri pentru studenţi, dar şi seminarii, congrese şi conferinţe pentru cadrele medicale (cu puncte de educaţie continuă).

D.D.



27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor