Printre cititorii din Tauţ

Printre cititorii din Tauţ
Printre cititorii din Tauţ
TAUT – Ziariştii celui mai puternic ziar judeţean din ţară, Adevărul de Arad, acasă la cititorii noştri din Tauţ. 

Întâlnirile lunare dintre ziariştii de la Adevărul de Arad, cel mai puternic şi mai valoros ziar judeţean din ţară, şi numeroşii noştri cititori din diversele zone ale judeţului, au devenit evenimente mult aşteptate.

De această dată, redactorul şef Doru Sava, redactorii Doru Sinaci şi Nicolae Oprean, precum şi fotoreporterul Ştefan Matyaş au adăstat în mijlocul cititorilor noştri din comuna Tauţ.

Interesul deosebit pentru această invitaţie la dialog deschis s-a manifestat prin numărul mare al celor ce au ţinut să fie prezenţi marţi la Căminul Cultural din Tauţ.

„ADEVĂRUL, prietenul nostru”

Bucuria oamenilor s-a evidenţiat şi prin modul activ prin care dumnealor s-au manifestat, spunându-ne franc opinia despre aspectul şi conţinutul ziarului, despre subiectele ce ar trebui abordate, despre bunele şi relele cu care dumnealor îşi duc traiul.

„Nici nu ştiţi ce bucurie ne faceţi, fiind aici, în mijlocul nostru. De mult am vrut să ne cunoaştem, ne-au spus cititorii noştri, fiindcă dumneavoastră sunteţi pentru noi prieteni de o viaţă, confidenţi şi sprijin de nădejde, în egală măsură!”

De trei ori fidel!

Pavel Muntean este unul din cei mai vechi abonaţi ai ziarului nostru. Dumnealui, în timp, a fost şi de trei ori câştigător a „Premiilor de fidelitate”, oferite lunar de către Adevărul de Arad celor mai fideli cititori ai noştri. Hâtru din fire, Pavel Muntean ne-a mărturisit, mustăcind uşor: „Eu vreau să vă spun doar atât: De două ori, când deschid ziarul ADEVĂRUL, mă necăjesc. Adică, atunci când văd că a pierdut UTA şi când citesc că nu sunt eu câştigător la fidelitate. În rest, ce să zic, că eu nu mai am cuvinte.

În ziarul nostru, ADEVĂRUL de Arad, găseşti tot ce vrei, iar asta o vede orişicine! Aşa că, eu vă doresc sănătate, la toţi cei care faceţi ziarul şi succes şi pe mai departe!” Daniel Păşcuţ a avut şi el o „critică”: „De ce doar văru Pavel Muntean câştigă?!”

Răspunsul veni prompt, în hohotele asistenţei: „D-aia, vere, d-aia, că io şi particip!”

Mulţumiri şi propuneri

Redactorul şef a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru aprecierile deosebite făcute la adresa ziarului, pentru cuvintele frumoase adresate vizavi de aspectul modern în care se prezintă cel mai puternic ziar judeţean din ţară şi de conţinutul dens al subiectelor abordate. Totodată, li s-a mulţumit cititorilor şi pentru sugestiile făcute, asigurându-i că se va ţine cont de ele, aşa cum s-a ţinut cont de toate celelalte propuneri venite de la cititorii noştri din judeţ şi municipiu.

Desigur, la întâlnirea cu cititorii de la Tauţ au fost abordate de către cetăţeni şi subiecte care ţin de gospodărirea localităţii şi aplicarea legilor fondului funciar. Dar, despre toate acestea, însoţite şi de răspunsurile avizate ale primarului Gheorghe Pleş, precum şi despre numeroasele realizări ale acestuia din actualul mandat, vom reveni în alte pagini ale ziarului nostru.

Acasă la cititori

În ultimii ani, Tauţul a cunoscut o dezvoltare fără precedent în istoria comunei. Din câte ne spune Gheorghe Pleş, primarul comunei, cauzele dezvoltării ar fi mai multe.

Dincolo de buna gospodărire a localităţilor Tauţ, Nadăş, Minişel şi Minişul de Sus, potenţialul turistic al zonei a fost factorul determinant. Barajul de la Tauţ şi lacul de acumulare, complexul turistic preluat de o firmă suedeză, noul motel care este pe cale să se ridice, dar şi cadrul natural de excepţie au ridicat valoarea caselor şi a pământului din zonă. „O casă se vinde undeva între 14 şi 15.000 de euro, iar un loc de casă de vacanţă între 4-5.000. Deja avem peste treizeci de arădeni care au cumpărat case şi terenuri, iar cererea este în creştere.” – ne spune primarul Pleş. Avantaje financiare pentru localnici l-au constituit şi firmele DELPHI din Ineu şi Electrocontact din Pâncota, care au absorbit pur şi simplu forţa de muncă de pe raza comunei. Creşterea animalelor a devenit mai mult o tradiţie, iar în centrul Tauţului s-a ridicat şi o frumoasă casă socială, în mijlocul parcului şi lângă terenul de fotbal. Este o construcţie modernă cu o bibliotecă, un cabinet stomatologic, un restaurant şi o farmacie. În plus, o hală industrială de confecţii, cu peste douăzeci de locuri de muncă.

Cititorii despre Adevărul

1.Sunt abonată la Adevărul din 1989, de când a apărut. Este un ziar excelent. Găseşti de toate în el şi, ceea ce este mai important, vin redactorii la întâlniri cu cititorii în fiecare localitate. Este ziarul nostru, al arădenilor şi ne mândrim cu el. Toate prietenele mele sunt abonate, iar cei care vin la bibliotecă îl citesc şi aici. ( Rodica Hălmăgean, bibliotecară)

2.Citesc ziarul Adevărul de vreo treizeci de ani, încă de pe vremea când se numea Flacăra Roşie. Ne bucurăm că veniţi în mijlocul nostru, să ne ascultaţi păsurile. Ştiu că o să scrieţi adevărul şi vă aşteptăm şi la Nadăş, unde oamenii au ajuns iarăşi iobagi. N-au de unde să-şi mai ducă un bât de lemn, că nu mai au pădure. (Teodor Crişan, ofiţer în rezervă)

3.Este de departe cel mai bun ziar din judeţ, mai ales acum, de când apare şi color. Găseşti de toate în el, dar aş avea şi o reclamaţie. La paginile de sport, aş dori să scrieţi şi despre echipele din judeţ, care sunt în campionatul „onoare”. Echipa noastră este pe primul loc şi am vrea să scrieţi mai des despre jucătorii din Tauţ. (Daniel Păşcuţi, localnic)

4.Sunt abonat la ziarul Adevărul şi îl citesc din scoarţă în scoarţă. Nu de azi, de ieri, ci chiar de dinainte de revoluţie. Îmi place cum îl scrieţi, dar aş vrea să fiţi mai incisivi. Veniţi la Nadăş, să vedeţi că oamenii nu mai au nici un fir de pădure, peste cinci mii de hectare fiind retrocedate unei singure persoane. E jale… (Gheorghe Cosma, localnic)

5.Citesc zilnic ziarul Adevărul. A devenit pentru mine ca un drog; dacă nu l-aş citi, îmi pare că aş fi rupt de lume. Cel mai mult mă bucură întâlnirile lunare cu cititorii, faptul că veniţi în mijlocul cetăţenilor şi le ascultaţi păsurile. Sunt destule probleme, dar şi multe realizări. Sper că o să scrieţi şi despre lucrurile bune de la noi. (Vasile Matei, secretar primărie)

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase