Prioritățile bugetare ale Aradului

De Andreea Pintea
Prioritățile bugetare ale Aradului
© Banci
Uniunea Salvați România Arad a prezentat câteva priorități bugetare ale municipiului pentru acest an.

Reprezentanții Uniunii Salvați Romania au făcut o analiză a administrației locale, în mod special în ceea ce privește alocarea fondurilor.

„Evaluarea USR Arad a datelor execuției bugetare pentru 2017 a căutat să identifice prioritățile administrației în funcție de modul în care au fost direcționați banii. Pentru aceasta s-a efectuat o clasificare a cheltuielilor, în raport cu posibilitatea administrației de a alege să le facă sau nu. Unele cheltuieli sunt obligatorii și nu reprezintă o opțiune pentru primărie. Aici intră salariile profesorilor, utilitățile, cheltuielile cu consumabilele. O a doua categorie sunt cheltuieli necesare, care nu sunt obligatorii în fiecare lună, de genul reparații, construcții, investiții de capital pentru dotare, pe care primăria trebuie să le facă, însă nu imediat. Ultima categorie este cea a cheltuielilor facultative, care nu sunt nici obligatorii, nici nu trebuie făcute, de genul cheltuielilor pentru sport sau concerte gratuite.

În urma acestei clasificări, au fost eliminate din analiză cheltuielile care nu sunt la latitudinea administrației, deoarece ele nu reprezintă o opțiune, trebuie efectuate oricum, de către oricine ar fi la conducerea municipiului”, explică Vlad Botoș, președinte USR Arad.

Florin Stana, USR Arad, puncteză la rându-i: „Rezultatul final al analizei reprezintă o radiografie fidelă a comportamentului managerial al actualei administrație. Sunt evidente capitolele unde există interes de a aloca bani și anume acoperirea pierderilor sistemului de termoficare, ineficient și falimentar an după an, urmate de peticirea străzilor, de așa zise activități culturale, sportive și de întreținerea spațiilor verzi, care înghit sume considerabile fără să crească măcar cu un metru pătrat. Așa cum se găsesc zeci de milioane de lei pentru a susține petrecerile populare, ar trebui alocate fonduri semnificative pentru renovarea și dotarea școlilor și a spitalelor. În realitate, abia la coada clasamentului regăsim sănătatea și învățământul, domenii care ar trebui să fie primele în acest top.”

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !