Problemele CET, dezbătute în Comisia de Dialog Social

De Andreea Pintea
7Comentarii
Problemele CET, dezbătute în Comisia de Dialog Social
Politicieni, reprezentanți ai administrației publice locale precum și sindicaliști au discutat despre ce e de făcut în cazul CET Arad.

La solicitarea sindicatelor din cadrul CET Arad la Instituţia Prefectului – Judeţul Arad a avut loc astăzi Ședința Comisiei de Dialog Social, moderată de prefectul județului Arad, Florentina Horgea. Comisia de Dialog Social a vizat o dezbatere privind situația problematică a CET Arad.

Dezbaterea a beneficiat de prezenţa ministrului Energiei, Toma Florin Petcu şi a secretarului de Stat din ministerul de resort, Doru Vişan. De asemenea la dezbatere au luat parte și reprezentanţi ai clasei politice, respectiv parlamentarii social-democraţi de Arad, primarul şi viceprimarul municipiului, lideri sindicali precum şi consilieri local municipali.

„Ministrul Energiei şi-a exprimat speranţa că momentele dificile în care se află CET Arad vor fi depăşite, accentuând faptul că în viziunea Guvernului este mult mai avantajos şi în acelaşi timp benefic pentru populaţie ca furnizarea energiei termice să se facă în mod centralizat . Demnitarul a dat Timişoara drept exemplu de bună practică în ceea ce priveşte gestionarea sistemului termic de producţie şi distribuţie pentru cetăţeni, reliefând în expunerea sa în mod argumentat avantajele funcţionării pe cărbune ca energie primară. În ceea ce priveşte studiul de oportunitate adus în discuţie de municipalitate, ministrul a susţinut neutralitatea şi profesionalismul evaluării, venind cu sfatul de a se apela la o firmă specializată în domeniu. În acelaşi timp, domnia sa, a venit cu o serie de detalii în ceea ce priveşte finanţările specifice, realiste şi posibile, adică modernizarea centralei prin finanţare PNI şi a reţelei prin Ministerul Dezvoltării. Ministrul Energiei a fost cât se poate de categoric în a afirma că Guvernul nu finanţează pierderi derivate din strategii greşite şi neconforme”, ne-au comunicat printr-un comunicat reprezentanții Prefecturii Arad.

dsc_00647Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor