Proces amânat şapte zile

11Comentarii
Proces amânat şapte zile
Proces amânat şapte zile
ARAD – Judecătorul a decis amânarea procesului Elecon pe 11 decembrie şi a aplicat o amendă avocatului primarului VIDEO

Procesul Elecon a fost, astazi, amânat pentru a doua oară, următoarea înfăţişare în acest caz urmând să aibă loc marţi, 11 decembrie, începând cu ora 11.00.

În cadrul înfăţişării de ieri, judecătorul a constatat că toate părţile din proces sunt reprezentate de avocat (cu excepţia primarului, al cărui avocat şi-a trimis un înlocuitor doar pentru a cere amânarea), de la şedinţă lipsind însă toţi martorii citaţi: Ela Falcă, Gheorghe Seculici şi Rodica Borza.

Dintre cei patru inculpaţi, doar patronii firmei Elecon s-au prezentat la proces (aşa cum au făcut-o şi la prima înfăţişare), primarul Gheorghe Falcă şi Flora Popa absentând şi de la această înfăţişare.

Judecătorul s-a arătat nemulţumit din start de faptul că avocatul primarului Gheorghe Falcă a trimis instanţei orarul de la facultate şi a susţinut faptul că a „trimite dosarul activităţii sale nu poate ţine o veşnicie”.

Judecătorul nu a acceptat cererea de amânarea a judecăţii formulată de avocatul care l-a înlocuit pe Gheorghiţă Mateuţ la proces, cerere în care se invoca existenţa unei cereri de strămutare formulată de apărătorii primarului.

„Amânarea nu se impune, dacă există o cerere de strămutare”, a punctat magistratul.

Avocatul primarului şi-a declinat competenţa în a participa la proces, susţinând că apărarea sa a fost limitată doar la depunerea cererii de amânare, fapt pentru care judecătorul a cerut prezenţa avocatului din oficiu numit pentru primar.

Fără CLM

Tot cerere de amânare a depus, ieri, şi avocatul CLM, Viorel Paşca, care a susţinut faptul că cele mai multe date despre proces şi chiar şi despre faptul că el este apărătorul consiliului le-a aflat din presă, doar luni seara fiind înştiinţat de faptul că va reprezenta interesele consiliului şi ale municipiului la acest proces. Ca atare, Viorel Paşca a cerut amânarea pentru a studia dosarul şi „pentru a cunoaşte limitele mandatului pe care îl am”.

În fapt, această cerere de amânare a fost singura acceptată de judecător, care a precizat mai mult că „privitor la calitatea de parte vătămată, instanţa apreciază că CLM nu poate avea această calitate, ci doar Municipiul Arad”.

Ca atare, în procesul Elecon, partea vătămată a rămas doar Municipiul Arad care, conform instanţei de judecată, poate fi reprezentată fie de cel desemnat de preşedintele CJA, fie de un avocat desemnat de municipiu, primarul – cel care ar trebui să reprezinte interesele municipiului – fiind în conflict de interese în acest caz.

Deşi procurorul a susţinut că în mod corect a fost citat CLM, judecătorul a punctat faptul că „instanţa apreciază că în mod greşit a fost trecut CLM, care nu are patrimoniu”.

Amendă de 5.000 RON

La final, judecătorul a decis ca următorul termen să fie stabilit pe 11 decembrie, „pentru a nu împiedica Municipiul Arad să se constituie parte civilă”.

Totodată, judecătorul l-a sancţionat pe avocatul primarului Gheorghiţă Mateuţ cu abatere de la statutul de avocat şi i-a aplicat o amendă de 5.000 de RON.

În cazul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu se va pronunţa asupra strămutării procesului până în 11 decembrie, atunci, la următoarea înfăţişare de la Tribunalul Arad, este posibil să se treacă la citirea rechizitoriului şi administrarea probelor.

Până atunci, Municipiul Arad va trebui să stabilească cine îl va reprezenta în justiţie, iar consilierii vor trebui să revină la hotărârea prin care îşi numeau un avocat, pe care îl plăteau cu 250 de milioane de lei vechi.

A.B.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor