Procese simulate la UVVG

De Vasile Filip
Procese simulate la UVVG
© O simulare interesantă
Prezentate elevilor de studenții Facultății de Științe Juridice din cadrul Universităţii „V. Goldiş”.

Facultatea de Științe Juridice din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a primit, zilele trecute, vizita elevilor de la liceele arădene pentru a participa la procese simulate organizate de studenții facultății.

„Ce poate oferi mai frumos Facultatea noastră elevilor de liceu decât procese simulate, care au fost un prilej de a cunoaște regulile de drept și un prilej de familiarizare cu Facultatea de Științe Juridice și cu modul de desfășurare a unui proces. A fost un lucru folositor pentru elevi, dar și un prilej pentru studenții noștri de a se perfecționa în aceste două domenii în care am organizat procese simulate, respectiv dreptul penal, dreptul civil și dreptul procesual penal și procesual civil, pentru că regulile procesuale se învață în cadrul acestor materii. Studenții noștri au fost echipați ca la instanță, cu robe aduse de la Tribunalul din Arad, judecătorul în robă de judecător, procurorul îmbrăcat în roba respectivă, avocații care susțin apărarea și grefiera de ședință în roba corespunzătoare. Am adus și alte accesorii de la tribunal, specifice unei săli de judecată, deci am transformat sala de curs într-o sală de judecată pentru câteva ore. Consider că elevii și studenții au avut ce învăța, iar asemenea acțiuni au mai fost organizate în cadrul Facultăţii noastre și sperăm că și pe viitor vor fi cu același mare succes”, a declarat conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultății de Științe Juridice din carul UVVG.

Sală

O simulare interesantă O simulare interesantă ©

de judecată

Pentru câteva ore, sala de curs a fost transformată într-o adevărată sală de judecată, studenții având rol de judecător, procuror, avocați și grefier.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !