Procuror de la Parchetul Gurahonţ, sancţionat de CSM

De Ioana Costas
6Comentarii
Procuror de la Parchetul Gurahonţ, sancţionat de CSM
Procurorul Florin Roman, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, a fost sancţionat disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii.

BUCUREŞTI. Hotărârea sancţionării a fost luată joi, 9 februarie, în şedinţa pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii. Acţiunea disciplinară împotriva procurorului – care în trecut şi-a desfăşurat activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad – a fost formulată de Inspecţia Judiciară. În ce constă sancţionarea procurorului? Florin Roman s-a ales cu diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20 la sută pe o perioadă de 6 luni.
„În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat domnului procuror sancţiunea disciplinară constând în <<diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 6 luni>> pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. s) din acelaşi act normativ – <<utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul hotărârilor judecătoreşti sau al actelor judiciare ale procurorului ori motivarea în mod vădit contrară raţionamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiţiei sau demnitatea funcţiei de magistrat>>”, se arată într-un comunicat al CSM. Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor