Procurorii arădeni au cerut arestarea a trei persoane în urma celor 101 percheziții

De Ioana Costas
2Comentarii
Procurorii arădeni au cerut arestarea a trei persoane în urma celor 101 percheziții
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a trei inculpaţi, unul pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată, iar ceilalţi doi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la aceeaşi faptă de evaziune fiscală. Propunerea de arestare preventivă a fost înaintată Tribunalului Arad.

Instanța a dispus însă luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile în ceea ce-i privește pe cei trei. Inculpații au fost puși în libertate. Potrivit soluției, Tribunalul Arad „dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii Gabor Gabor – cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată; Gabor Tocsi – cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală şi Suciu Laura Carmen, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 23 februarie până la 23 aprilie 2018, inclusiv. Dispune punerea în libertate a inculpaţilor reţinuţi”.

Pe lângă obligațiile ce le revin odată cu luarea măsurii controlului judiciar, instanța le-a impus celor trei să nu comunice cu ceilalți suspecți în această cauză. „În baza art.215 alin.2 lit.d Cod procedură penală, impune inculpaţilor să nu comunice cu suspecţii Mihai Ionuţ, Mihai Liliana, Radu Tănase, Pena Carmen, Mihai Tănăsie, Vasile Dănuţ, Mihai Ion, Mihai Tiberius, Holtea Tobă Alexandru, Predoi Ovidiu, Mihai Vasile Marinel, Mihai Cătălin, Mihai Sâcă, Ilarie Larisa Gabriela, Brătianu Rădulescu Cătălin, Ion Tedi Leonard, Mihai Străina, Mihai Puia, Mihai Mirel Boboc, Mihai Zvideanca, Mihai Ionel, Mihai Mariana, Mihai Stan, Novacovici Marius, Bognar Daniel, Stănescu Mihai, Calotă Găbiţa, Mihai Fraga, Rancu Olguţa, Stelian Adrian, Stănescu Cătălin, Chiş Gabriel, Radu Marcel, Radu Cristina, Mihai Ghiorghiţă şi Găman Victor direct sau indirect, pe nici o cale. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad „din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, în perioada 2010-2017, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Arad, inculpatul cercetat în calitate de autor al infracţiunii de evaziune fiscală a derulat, prin societatea administrată, acţiuni materiale specifice acestei infracţiuni constând în înregistrarea în documentele contabile a unor facturi fiscale privind achiziţia de fier vechi, emise de societăţi <<fantomă>> cu sediile în mai multe judeţe din ţară – Timiş, Mehedinţi, Hunedoara, Gorj, Giurgiu, Argeş, Galaţi, Iaşi, Ilfov – , precum şi în municipiul Bucureşti, pentru a acoperi şi justifica astfel achiziţia de deşeuri din fier dar şi neferoase, achiziţie care, în realitate, s-a realizat de la persoane fizice. Totodată, activitatea infracţională descrisă a fost susţinută de către coinculpaţi, unul dintre ei administrând sau, după caz controlând alte societăţi comerciale implicate în achiziţiile fictive de deşeuri de fier vechi de la aceleaşi societăţi înregistrate ca şi furnizori ai celei dintâi, iar celălalt, de profesie contabil, jucând un rol important în retragerea sumelor de bani transferate în conturile ipoteticilor <<furnizori>> şi în returnarea lor către prima societate. Scopul urmărit de către cel dintâi inculpat, administrator al societăţii cu sediul în municipiul Arad, a fost acela de a se sustrage de la plata către bugetul de stat a impozitului pe venitul realizat de către furnizor (persoană fizică), reprezentând 16 la sută din valoarea mărfurilor vândute şi fondul de mediu de 3 la sută, calculat asupra aceloraşi venituri, impozite ce trebuiau reţinute şi plătite de către societatea în cauză”.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la două milioane de euro.

Perchezițiile sunt efectuate sub coordonarea și îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad într-un dosar de cercetare penală de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la două milioane de euro.La această oră, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminal...2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor