Profesia contabilă, la 97 de ani

De Andreea Pintea
2Comentarii
Profesia contabilă, la 97 de ani
© Dorel Mateș, președintele CECCAR Arad FOTO: A.P.
Pentru prima dată în acest an, Ziua Contabilului Român, va fi marcată pe 13 iulie, dată la care în urmă cu 97 de ani s-a aprobat Legea CECCAR.

Contabilii, cei care stau în spatele fiecărei afaceri de succes, se pregătesc de sărbătoare. Vineri, 13 iulie, într-un cadru festiv și solemn va fi marcată Ziua Națională a Contabilului Român. Decizia de a sărbători Ziua Contabilului pe 13 iulie și nu pe 21 septembrie, a fost luată după ce s-au analizat documentele din arhiva națională și s-a constatat că în urmă cu 97 de ani, pe 13 iulie, Regele Ferdinand I al României aproba Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili în România.

Eveniment de tradiție, Ziua Națională a Contabilului Român, a ajuns la cea de a XIV-a ediție, fiind un moment aniversar, dar și o oportunitate de a susține și promova profesia contabilă. „Ziua Națională a Contabilului Român este celebrată în mod unitar, în toată țara, sub patronajul filialelor CECCAR, pentru recunoașterea oficială a rolului important pe care profesia contabilă și practicanții acesteia îl au în economie și societate. Membrii Filialei CECCAR Arad vor marca evenimentul printr-o reuniune festivă ce va avea loc pe 13 iulie, începând cu ora 15:30, la Consilul Județean Arad”, explică prof.univ.dr. Dorel Mateș, președintele CECCAR Arad.

Tema celei de-a XIV-a ediții a evenimentului este „97 de ani de istorie a profesiei contabile în România la 100 de ani de la Marea Unire”. „Pe baza moștenirii predecesorilor, CECCAR, unicul organism profesional care gestionează profesia contabilă în România, acordă prin intermediul acestei sărbători o importantă atenție prezentului și, mai ales, viitorului economiei și societății românești, la ceas aniversar. CECCAR urmărește dezvoltarea profesională a membrilor săi, astfel încât aceștia să servească interesul public și să pună bazele unei economii solide, orientate spre progres”, a mai punctat prof. univ. dr. Dorel Mateș.

Topul contabililor

Ziua Națională a Contabilului Român reprezintă și un prilej de a evidenția în mod public activitatea depusă de membrii organismului profesional în anul anterior, prin organizarea, de către filiala Corpului, a Topului local al membrilor CECCAR din județul Arad.

„Sunt recunoscute astfel performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și rezultatele experților contabili și contabililor autorizați la nivel individual, în semn de apreciere a aportului profesioniștilor contabili la bunăstarea economică națională și în susținerea interesului public. Alături de membrii Filialei CECCAR Arad, la reuniunea festivă vor participa beneficiarii serviciilor profesioniștilor contabili, invitaţi de seamă din instituţiile publice locale și reprezentanți ai mediului de business”, a mai spus președintele CECCAR Arad.

Casetă: Peste o mie de membri

CECCAR Arad are în acest moment aproximativ 1.500 de membri, dintre care cei mai mulți – peste o mie sunt experți contabili și contabili autorizați, restul fiind societăți de contabilitate. Potrivit datelor statistice, în cursul acestui an au intrat în rândul CECCAR 21 de persoane, organizația contabililor având mereu porțile deschise pentru cei care doresc să se specializeze în acest domeniu.

Dorel Mateș – „Urmărim dezvoltarea profesională a membrilor, astfel încât aceștia să servească interesul public și să pună bazele unei economii solide”2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor