Profesorii de la Şcoala Generală nr.5 au rămas fără salarii

47Comentarii
Profesorii de la Şcoala Generală  nr.5 au rămas fără salarii
ARAD. Nu pentru că nu se încadrează în buget, nu pentru că nu şi-ar fi făcut la timp statele de plată ci pentru că Inspectoratul Şcolar Arad refuză să-l aprobe, pentru că este calculat pe sentinţă. Nu a fost virat nici un leu în conturile profesorilor pentru că au continuat să ia în calcul drepturile salariale câştigate în instanţă.

Am calculat potrivit legii

Aceasta este declaraţia directorului  instituţiei de învăţământ Maria Paşcalău care consideră că modul de calcul al salariilor este potrivit legilor în vigoare. „Sunt un om responsabil şi respect întotdeauna legea. Bugetul calculat pe baza costului per elev este suficient, salariile au fost calculate respectând toate legile în vigoare şi hotărârile judecătoreşti câştigate în instanţă”, a subliniat  directorul instituţiei. Pe de altă parte, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean consideră că statele de plată  nu sunt corecte şi refuză să-şi dea acordul pentru  plata salariilor celor de la Generală nr.5. Grila de salarizare oferită de IŞJ nu ia însă în calcul şi sentinţa obţinută de sindicate.

 În cunoştinţă de cauză toate cadrele didactice au semnat că nu acceptă renunţarea la sentinţă şi îşi asumă riscul de a rămâne fără salarii.

Restricţie ilegală

 Reprezentanţii sindicatelor consideră  că însăşi dreptul conferit ISJ-ului de a verifica statele de plată este discutabil iar ceea ce se solicită acestei şcoli şi altora în aceeaşi situaţie, în opinia liderului SDÎ Arad, este o ilegalitate. „Ei nu acceptă o ilegalitate şi nu doresc decât să le fie respectate drepturile câştigate în instanţă. Edrept că e  nefirească această inechitate din salarizarea personalului din învăţământ. Dar nu poate fi acceptată nici diminuarea fără a avea o bază legală a salariilor. Aplicarea legii 221 ar readuce echitatea în învăţământ”, a punctat liderul arădean al SDÎ, Dănuţ Ieneşescu.
 
JA-M.A.


47Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor