Profesorii se bat în dosare pentru 152 de gradaţii de merit

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
5Comentarii
Profesorii se bat în dosare pentru 152 de gradaţii de merit
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, cele mai multe sunt la disciplinele învăţători şi educatoare.

Cei care doresc un plus de 25% din salariu pentru următorii cinci ani au la dispoziţie câteva zile pentru a depune dosarele pentru gradaţiile de merit la secretariatul IŞJ Arad. Anul acesta vor fi acordate 152 de gradaţii de merit din care 129 sunt pentru cadrele didactice care predau, 15 pentru cei aflaţi în funcţii de conducere şi control şi 8 gradaţii pentru personalul auxiliar. În fiecare an procentul maxim admis este de 16% din numărul total al gradelor didactice, fiind luate în calcul şi gradaţiile aflate deja în plată.

Cele mai multe gradaţii

Conform hotărârii din comisia paritară a Inspectoratului Şcolar Arad, din data de 25 februarie, afişată pe site-ul IŞJ, cele mai multe gradaţii, adică 30, sunt la disciplina învăţători. Urmează educatoarele cu 24 şi profesori de limba română, cu 10 gradaţii. Celelalte discipline vor beneficia de un număr foarte mic de gradaţii. Sunt multe discipline la care pentru acest an a fost aprobate o singură gradaţie: limba latină, chimie, fizică, ştiinţe socio umane sau limba germană. Ceva mai multe au primit profesorii de limba şi literatura engleză, 8 gradaţii sau cei de la învăţământul special, 9 gradaţii. Nici o gradaţie pentru 10 discipline de predare printre care, pedagogie, limba germană maternă, itaiană slovacă sau civică.

Cele 8 gradaţii ale personalului auxialiar se duc către seceretariate, 3 gradaţii, 2 pentru contabilii şefi sau administrator financiar şi alte 2 pentru informaticieni şi programatori şi 1 pentru laboranţi.

Depunerea dosarelor

Dosarele se vor depune la secretariatul IŞJ până la 30 martie, în intervalul orar 11.00-15.00.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor