Profesorii şi-au dat note prea mari

De Monica Ardelean
Profesorii şi-au dat note prea mari
Şi-au dat punctaj mai mare pe dosarele pentru gradaţii de merit decât au primit de la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

S-au evaluat şi au plusat prea mult la punctajele pentru obţinerea gradaţiilor de merit. Lista afişată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad arată discrepanţe mari între punctajele pe care şi le-au acordat profesorii şi cele care au fost acordate de către comisia din cadrul IŞJ Arad. Nu în toate cazurile, dar sunt situaţii unde diferenţele ajung şi până la aproape 70 de puncte. Diferenţele apar acolo unde profesorii consideră că trebuie punctate anumite realizări profesionale, dar comisia de la IŞJ consideră, pe baza documentelor depuse la dosar, că punctele respective nu sunt justificate şi sunt tăiate. Cele mai multe puncte au fost tăiate de la o profesoară de limba şi literatura română, care a primit 65 de puncte din cele 133,5 pe care şi le-a dat singură. Din lista afişată pe site, nici măcar contestaţia nu a schimbat prea mult lucrurile.

Informaticienii, penalizaţi

Una din disciplinele la care au fost înregistrate cele mai mari diferenţe este informatician, analist programator, inginer de sistem, unde punctajul a fost coborât şi cu peste 30 de puncte. Din cei 5 care şi-au depus dosarul pentru obţinerea gradaţiei de merit, doar doi au reuşit să o şi obţină. Diferenţe de 10, 15, 20 de puncte între autoevaluări şi evaluarea IŞJ au apărut, de altfel, la toate disciplinele, semn că încă la capitolul evaluare nu există întotdeauna aceeaşi unitate de măsură aplicată, sau cel puţin este diferit interpretată.

Aproape perfect

Singura categorie în care autoevaluarea a coincis cu evaluarea a fost cea a inspectorilor şcolari, unde toţi cei cinci inspectori au primit punctaj similar cu cel de la autoevaluare. Şi la directorii de şcoli, diferenţele, cu câteva excepţii, sunt mici. Toţi cei 15 care şi-au depus dosarul pentru gradaţii de merit la personal cu funcţii de conducere îndrumare şi control au primit gradaţie de merit pentru următorii cinci ani.

Două cazuri

Doar în două cazuri, evaluarea IŞJ a fost mai mare decât autoevaluarea cadrelor didactice şi candidaţii au primit puncte în plus.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !