Profitați de magia spectacolului toamnei

De Aurelia Gabor
Profitați de magia spectacolului toamnei
Se vorbește că luna noiembrie este o întruchipare a tristeții, depresiei și melancoliei, dar se pare că natura abia acum își pune în scenă, spectacolul toamnei.

Cer albastru cu irizări matinale de galben, portocaliu și roșu, înfrățit cu pădurile incendiate nebunește în verde, galben, roșu și auriu. Spectacolul culorilor se mută în viață, iar noi suntem, pe rând, spectatori și actori. E momentul vorbelor frumoase, al îmbrățișărilor calde, în deplin acord cu simfonia de culori ce se desfășoară sub ochii uimiți ai privitorului. Cu gesturi mici vom înceta să mai fim singuri pe lume, iar vremea urâtă ce stă la cotitură va fi doar un simplu capriciu al unei toamne târzii. Pentru unii este ușor și firesc să-și exprime sentimentele, pentru alții mai greu, dar oricât de puternici am fi, simțim uneori, o dorință nestăvilită de afecțiune, siguranță, ocrotire! Este momentul să stăm la taifas cu noi înșine și cu cei din preajmă deopotrivă. În lumea mult prea grăbită în care ne ducem viața, dispar dialogul, comunicarea, socializarea și rămânem doar cu singurătatea, înstrăinarea și boala. Era digitală distruge încet și sigur suflete, sentimente, comunicare, iubire, apreciere, compasiune. Doar iubitorii de animale trăiesc momentul când prietenii cu lăbuțe sau aripi sunt pregătiți pentru iarnă, mângâiați mai des ca înainte, primiți în căldura casei și a sufletului celor ce-i ocrotesc. Afecțiunea lor, manifestată fără cuvinte e ca un dar ceresc, ei ne sar în brațe fără să ne întrebe, pentru ei nu există melancolie, ci doar alergătură și joc! Este momentul să profităm de acest anotimp atât de schimbător și plin de surprize. Plimbări lungi prin covorul de frunze uscate ce foșnesc și suspină la fiecare pas, lăsându-ne mângâiați de razele timide, blânde și calde ale soarelui ce parcă vrea să-și ia bun rămas de la noi știind că pleacă într-o vacanță lungă cât anotimpul de iarnă. Nu uitați să faceți sport! Doar ce vă place și vă poate ajuta la sănătate: gimnastică, tenis, înot, alergare, ciclism, călărie. Petreceți cât mai mult timp în natură, chiar și în grădina în care o varză uitată seamănă cu o planetă picată din cer, străbateți la pas pădurea dezbrăcată de frunze și foșnet, lăsași ceața să vă mângâie obrazul, lipiți-vă palmele de trunchiurile copacilor uzi să le simțiți bătaia inimii. Nu fiți triști! Fiecare toamnă va aduce un nou început.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !