Prognoze pe patru ani: salarii cu 24% mai mari

De Andreea Pintea
1Comentariu
Prognoze pe patru ani: salarii cu 24% mai mari
© Prognozele, pe hârtie, arată că în următorii ani salariile arădenilor vor crește FOTO: FAN
Comisia Națională de Prognoză le dă speranțe arădenilor pentru salarii mai mari. În următorii ani ar urma să crească cu 24%.

3.280 de lei! Atât ar urma să câștige arădenii ca salariu mediu net în anul 2022, potrivit Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză. Ultimul raport dat publicității arată că în următorii ani salariile medii vor crește, urmând ca în 3 ani să ajungă la o valoare cu 24% mai mare decât acum.

2.398 lei în 2018

În anul ce a trecut arădenii au câștigat, în medie, 2.398 lei bani în mână. Potrivit datelor publicate de CNP, în 2017 salariul mediu net în Arad a fost de 2.103, ajungând la 2.398 lei în 2018. În acest an, arădenii ar trebuie să câștige mai mult cu 236 de lei, urmând ca în următorii trei ani salariul mediu net să crească cu puțin peste 200 de lei. În 2022, Comisia de Prognoză estimează că arădenii vor fi plătiți pentru o lună de lucru cu peste 3 mii de lei.

Sub Timiș

Chiar dacă vorbim de o creștere susținută a salariilor, arădenii rămân în continuare o forță de muncă mai ieftină decât timișorenii. În județul Timiș, salariul mediu net în 2018 a fost de 2.945 lei, iar până în 2022 ar urma să ajungă la 4.098 lei, ceea ce însemnă o diferență în plus de aproximativ 25% față de salariul estimat pentru județul Arad.

Câștigurile salariale crescute din județul Timiș fac ca și la nivel de regiune media să fie mai mare decât salariul din județul Arad. Astfel, până în 2022 un angajat din regiunea Vest – județele Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș, ar urma să câștige în medie 3.514 lei, acesta fiind cel de al doilea cel mai mare câștig salarial mediu net din țară, după cel prognozat pentru zona București – Ilfov – 4.890 lei.

Impactul în viața de zi cu zi

Aceste creșteri salariale sunt în mare parte, din păcate, susținute doar de statistici, întrucât în viața de zi cu zi pentru ca arădenii să resimtă aceste creșteri ar trebui ca nivelul prețurilor să rămână cât de cât neschimbat. Așadar, creșterile salariale prognozate nu atrag după sine în mod automat și un nivel de trai mai bun, totul fiind influențat de nivelul coșului zilnic și al cheltuielilor lunare aferente unui nivel de trai mediu.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor