Program de garantare a creditelor pentru IMM-uri

De Simion Todoca
Program de garantare a creditelor pentru IMM-uri
ARAD.Senatorul Ioan Cristina a anunţat că Guvernul USL pregătește un program de garantare a creditelor pentru intreprinderile mici şi mijlocii, ca o formă de încurajare și stimulare a acestora.

„Acest ajutor permite micilor întreprinzători să se dezvolte, în condițiile în care intreprinderile mici şi mijlocii obțin foarte greu credite bancare fără garanții imobiliare”, a spus senatorul arădean.Programul constă în acordarea unei linii de credit întreprinderilor mici și mijlocii, pentru capital de lucru, garantată de către stat în proporţie de maxim 50% din valoarea finanţării, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare.„Programul se va întinde pe o perioadă de 36 de luni și va avea o limită a plafonului de garantare 2 miliarde de lei. Valoarea maximă a unui credit garantat va fi de 5 milioane de lei pentru un IMM, pe o perioadă de maxim 24 de luni, cu posibilitatea de prelungire pe maxim 12 luni”, a mai precizat Ioan Cristina. Senatorul a subliniat că nu vor fi eligibile pentru acordarea de garanţii în cadrul programului intreprinderile mici şi mijlocii din sectoarele: intermedieri financiare şi asigurări, tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, substanţe aflate sub control naţional, plante, substanţe şi preparate stupefiante şi psihotrope, activităţi de închiriere şi leasing, activităţi de investigare şi protecţie.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !