Program prelungit la Buletine, pentru alegeri

De Alin Gherasim
Program prelungit la Buletine, pentru alegeri
Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor anunţă că programul serviciilor locale va fi adaptat pentru alegerile europarlamentare.

La fel cum se întâmplă la fiecare scrutin, şi în acest sfârşit de săptămână serviciile de evidenţă a persoanelor îşi vor adapta programul după evenimentul cel mai important al weekendului: alegerile europarlamentare. Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad îi sfătuieşte pe arădeni să îşi verifice termenul de valabilitate al cărţilor de identitate pentru a evita situaţii neplăcute referitoare la exercitarea dreptului de vot. În cazul în care documentele de identitate ale arădenilor sunt expirate sau rupte, furate ori distruse, oamenii sunt sfătuiţi să se adreseze cât mai repede serviciul de evidenţă a persoanelor la care sunt arondaţi. Documentele pe care cetăţenii trebuie să le prezinte în susţinerea cererii pentru eliberarea actului de identitate sunt: cererea tip pentru eliberarea actului de identitate;
certificatul de naştere al solicitantului şi ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, original şi copie; certificatul de căsătorie/hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă/certificat de divorţ/certificatul de deces al soţului decedat, original şi copie (după caz); documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie; consimţământul proprietarului spaţiului de locuit (după caz); chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate, respectiv 7 lei. „În cazul persoanelor care nu pot prezenta toate documentele prevăzute de lege pentru eliberarea cărţii de identitate, acestea vor fi puse în legalitate pe linie de evidență a persoanelor cu cărţi de identitate provizorii care, potrivit legii, reprezintă documente de identitate, însă acestea nu constituie și documente de călătorie”, susţin reprezentanţii DJEP Arad. Pentru ca toţi locuitorii judeţului să poată vota la alegerile de duminică, cei de la Evidenţa Persoanelor anunţă că serviciile de evidenţă a persoanelor de pe raza judeţului îşi vor desfăşura activitatea sâmbătă, 25.05.2019, între orele 8:00 – 16:00, şi duminică, 26.05.2019, între orele 7:00 – 21:00.

Servicii de evidență

În ce localităţi există servicii de evidenţă? Oraşele Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Ineu, Lipova, Nădlac, Pecica, Pâncota, Sântana, Sebiș, comunele Beliu, Gurahonț, Săvârșin, Socodor, Șiria, Târnova, Vinga, Vârfurile, Vladimirescu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !