Program prelungit pentru contracte la ITM

De Andreea Pintea
11Comentarii
Program prelungit pentru contracte la ITM
Atenție, angajați și angajatori: contractele colective de lucru trebuie negociate și înregistrate la ITM!

Până la finele anului, toți angajatorii trebuie să încheie noi contracte colective de muncă, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal și, mai apoi, să le înregistreze la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Tocmai pentru că este vorba de un termen foarte scurt și de un volum mare de contracte, ITM Arad a luat decizia ca, în zilele lucrătoare, din perioada 18-31 decembrie, programul de lucru cu publicul să fie prelungit. Astfel, angajatorii vor putea să depună contractele în intervalul orar 8 – 20.

„Având în vedere prevederile art. VII din OUG 82 din 8 noiembrie 2017, angajatorii au obligația de a iniția negocieri colective pentru punerea în aplicare a modificărilor aduse Codului fiscal, prin OUG 79/2017 în ceea ce privește transferul contribuțiilor sociale de la angajator la salariat.

Pentru entitățile care au sub 21 de salariați, negocierile se pot finaliza cu un proces-verbal prin care se constată voinţa părţilor fără a fi obligatorie încheierea unui contract colectiv de muncă. Pentru această categorie de angajatori, legiuitorul nu a instituit obligația de a depune la ITM Arad rezultatul negocierii.

În cazul angajatorilor care au de la 21 de salariați în sus, și aceștia au obligația de a iniția negocieri conform art. VII din OUG 82 din 8 noiembrie 2017, respectiv în cazul în care urmare negocierii încheie contracte colective de muncă sau acte adiționale aferente acestora, au obligația de a le înregistra la ITM Arad”, a explicat Ecaterina Isac, inspector șef ITM Arad.

În contextul modificărilor legislative, dar și a faptului că Legea dialogului social obligă înregistrarea la ITM a noilor contracte, inspectoratul arădean a decis să își prelungească programul cu publicul.

Acte pe site

Pe pagina de internet a ITM Arad, la secțiunea „Contracte colective de muncă”, poate fi consultată lista actelor necesare pentru înregistrarea contractelor colective de muncă, precum și a actelor adiționale aferente acestora.

Taguri: , , ,


11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor