Programul Fermierul, plafoane de creditare

În perioada de preaderare la Uniunea Europeană, adică mai în acest an, producătorii agricoli şi crescătorii de animale pot beneficia de o serie de facilităţi. Câteva ar fi prin programul Fermierul, care poate fi accesat pentru: unităţi de procesare supuse modernizării; modernizarea unor ferme aflate în producţie, etc.

Ministerul Agriculturii alocă sume instituţiilor bancare selectate, pe baza convenţiilor de lucru încheiate cu acestea, în scopul acordării de credite, în următoarele condiţii: termenul maxim de restituire – 10 ani; perioada de graţie pentru beneficiarii de credite – între 1 şi 5 ani, în funcţie de specificul proiectului de investiţii.

Creditele acordate potrivit legii 231/2005 pot fi garantate de fondurile de garantare sau de către împrumutat şi pot fi folosite pentru cofinanţarea proiectelor Sapard. În funcţie de obiectivele de investiţii, plafonul maxim de creditare este: 250.000 euro pentru carne şi lapte; 150.000 euro pentru vin, fructe şi legume, peşte, plante textile; 30.000 euro pentru horticultură; 40.000 euro pentru pomicultură; 150.000 euro pentru sere; 40.000 euro pentru ferme zootehnice; 100.000 euro pentru acvacultură.

G. Knap0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !