Proiect bilateral „A. Iancu” – Sportverain Dorfmark

De Vasile Filip
Proiect bilateral „A. Iancu” – Sportverain Dorfmark
Un proiect care continuă, după 9 ani, atât pe latură sportivă cât şi cultural-educativă.

ARAD. Proiectul bilateral CSS Avram Iancu Arad- Sportverain Dorfmark continuă după 9 ani prin vizita echipei germane timp de 7 zile în şcoala arădeană.
„Proiectul – ne-a spus prof. director Pompiliu Moldovan – pe lângă obiectivul relaţiilor sportive cu antrenamente şi jocuri cu echipa noastră are şi obiective de cunoaştere a tradiţiilor, modului de viaţă român. În acest sens oaspeţii din Germania sunt cazaţi de fiecare dată la familiile elevilor noştri. În acestă perioadă în şcoală au fost organizate serbări la care au participat şi oaspeţii germani. De asemenea elevii au asistat la ore, au participat la activităţi de laborator, au făcut vizite la Liceul German, la Universitatea de Vest «Vasile Goldiş»”.
Echipa germană a fost însoţită de d-l Kornemann Hasso, iniţiatorul acestui proiect, fost consul onorific al României la Hamburg. Dl. Kornemann Hasso a fost mulţumit de toate activităţile desfăşurate, impactul educativ fiind benefic atât pentru elevii germani cât şi pentru elevii români.

Sebastian Prohl, antrenorul tânăr al echipei a fost încântat să revină în România, unde a mai participat de trei ori în urmă cu 9 ani ca şi elev la activităţi similare.
Thomas Grittner antrenorul principal a concluzionat că acest schimb atât pe latura sportivă cât şi cea cultural-educativă influenţează pozitiv evoluţia viitoare a sportivilor săi.

Tradiţii şi obiceiuri

Vizita s-a terminat printr-un spectacol şi o reuniune la care au participat şi oaspeţii germani. De comun acord s-a stabilit ca în următoarele întâlniri atât în Germania cât şi în România să se prezinte tradiţii şi obiceiuri specifice celor două naţiuni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !