Proiect: Dana Dodean, cetăţean de onoare al Aradului

De Diana Dutu
1Comentariu
Proiect: Dana Dodean, cetăţean de onoare al Aradului
Municipalitatea intenţionează să o recompenseze pentru activitatea sportivă marcantă și contribuția adusă la dezvoltarea sportului arădean de mare performanță.

După ce şapte ani la rând a fost declarată sportivul numărul 1 al Aradului, Dana Dodean-Monteiro are toate şansele să devină cetăţean de onoare al Aradului. La iniţiativa primarului Călin Bibarţ, Municipalitatea a afişat la transparenţă un proiect de hotărâre privind conferirea Titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad doamnei Daniela Dodean-Monteiro.

Date din CV

„Născută la 13 ianuarie 1988 în Arad, Daniela Dodean este jucătoare de tenis de masă, anul de debut fiind 1995, multiplă campioană națională și europeană de la cadeți până la seniori la toate probele. Absolventă a Universității de Vest <Vasile Goldiș> – Facultatea de Educație Fizică și Sport, sportivă crescută și formată în Arad, legitimată pe tot parcursul carierei sale la Clubul Sportiv Municipiul Arad, merită cu prisosință să fie popularizată și promovată ca o valoare sportivă autentică a comunității arădene.

De-a lungul carierei sale sportive, Daniela Dodean-Monteiro a avut numeroase participări la Jocurile Olimpice (2 locuri V cu echipa), a cucerit locul I la Cupa Mondială junior (Pro Tour Final), deține 4 medalii de bronz la Campionatele Mondiale de juniori în perioada 2004-2006 și este câștigătoarea a 15 open-uri de juniori și U21. În 2012, la Campionatele Europene de tenis de masă de la Herning (Danemarca) a cucerit titlul în proba de dublu feminin, alături de Elizabeta Samara, al doilea său titlu după cel cucerit în 2009, tot la dublu feminin.

Legitimată la CSM Arad, dar și la diferite echipe din străinătate, în 2014 s-a retras temporar din activitatea sportivă pentru a deveni mamă. A obținut cinci medalii europene de argint – cu echipa, în 2010, 2011, 2013, 2015 și una la dublu feminin, în 2011, dar și una de bronz, cu echipa României, în 2008. În 2016, Daniela Dodean-Monteiro, alături de soțul său Joao Monteiro, a cucerit medalia de aur la dublu mixt la CE de la Budapesta, devenind primul cuplu de sportivi căsătoriți care și-a adjudecat titlul continental. În același an, datorită poziției în clasamentul mondial al federației internaționale de specialitate (ITTF), și-a asigurat prezența în competiția de simplu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. După ce ITTF a comunicat calificarea României în competiția olimpică pe echipe, a fost inclusă în team-ul reprezentativ alături de Elizabeta Samara și Bernadette Szocs. A fost a treia prezență consecutivă la o ediție a JO, după Beijing 2008 și Londra 2012. În 2019, a fost inclusă în “Samurai 2020”, programul de asistență specială a sportivilor cu potențial de a obține medalii la cea de a XXXII-a ediție de vară a JO Tokyo 2020. Tot în 2019 cucerește o medalie de argint la Jocurile Europene.

Doamna Daniela Dodean, sportivul numărul 1 al Aradului timp de 7 ani la rând, prin toată activitatea sa demonstrează competență, devotament, făcând astfel onoare orașului și țării” – arată primarul Călin Bibarţ în referatul de aprobare a omagierii Danei Dodean-Monteiro.

La transparenţă

Proiectul de hotărâre privind conferirea Titlului Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad sportivei Daniela Dodean-Monteiro este afişat, începând de marţi, 1 octombrie, la intrarea în Primăria Municipiului Arad. Cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest proiect, până la data de 11 octombrie. Informaţii suplimentare pot fi solicitate între orele 8.00-18.00 (de luni până joi) şi 8.00-16.00 (vineri), la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor