Proiect de 2 milioane euro pe Aeroportul din Timisoara pentru conectarea lui la centrul intermodal

De B.A.M
Proiect de 2 milioane euro pe Aeroportul din Timisoara pentru conectarea lui la centrul intermodal
© TION - Proiect de 2 milioane euro pe Aeroportul din Timisoara pentru conectarea lui la centrul intermodal
Aeroportul Internaţional Timişoara va investi 2 milioane de euro – jumătate din bani venind de la UE – pentru conectarea cu viitorul centru intermodal de la Remetea Mare.


Proiectul depus de Aeroportul Internaţional Timişoara legat de Terminalul Intermodal de Marfă este unul din cele doar patru proiecte care vor fi finanţate prin programul Trans-European Transport Network la nivelul României.

Proiectul va avea o valoare de 2 milioane de euro şi va fi finanţat 50% din fonduri nerambursabile şi 50 % din fonduri proprii ale aeroportului.

„Proiectul propus este complementar proiectului Terminalul Intermodal de Marfă de la Remetea Mare şi va asigura conectarea cu transportul aerian, realizându-se astfel un complex multifuncţional, care să asigure circulaţia rapidă între diferite mijloace de transport: aerian, feroviar şi rutier”, a declarat directorul Aeroportului, Daniel Idolu.

Principalele elemente de infrastructură ce sunt vizate în urma studiilor pentru care a fost aprobată cofinanțarea sunt realizarea suprafeţelor de mişcare pentru aeronave de transport marfă, precum şi platforme pentru calea ferată şi pentru transportatorii rutieri. Totodată, părțile componente ale Terminalului Intermodal de la Aeroport vor fi: Centrul Cargo, terminalul de cale ferată şi reabilitarea liniei ferate existente în perimetrul aeroportului şi conexiunea acesteia la reţeaua naţională, parcări pentru autoturisme şi conexiuni de transport.

Aeroportul Timișoara a depus proiectul în luna martie 2014, prin programul TEN-T (Trans-European Transport Network).

Programul TEN- T a fost stabilit de către Comisia Europeană pentru a sprijini construirea şi modernizarea infrastructurii de transport în întreaga Uniune Europeană. Prin acest program se oferă sprijin financiar în vederea realizării unor proiecte importante de infrastructură de transport în conformitate cu obiectivul european de extindere a competitivității, crearea de locuri de muncă şi coeziunea europeană.

Aeroportul Internaţional Timişoara va pregăti şi un alt proiect european, finanţat prin programul POS – T (Programul Operaţional Sectorial Transport) pentru perioada 2014-2030, prin care va construi infrastructura necesară Terminalului Intermodal. Acest obiectiv a fost cuprins în Masterplanul General de Transport şi inclus pe lista investiţiilor prioritare la nivel naţional.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !