Proiect de 6 milioane de euro, la Inspectoratul Școlar

De Andreea Pintea
6Comentarii
Proiect de 6 milioane de euro, la Inspectoratul Școlar
Infrastructura educațională digitală este dezbătută de reprezentanți din mai multe țări în Spania, în cadrul unui proiect finanțat de Comisia Europeană.

Inspectoratul Școlar Județean Arad participă la amplu proiect european, cu o valoare de aproximativ 6 milioane de euro. „Criss-Horizon 2020” este numele proiectului, în care Inspectoratul Școlar este partener, finanțarea fiind asigurată de către Comisia europeană de la Bruxelles.

În contextul acestui proiect, în perioada 12-15 septembrie, se desfășoară la Barcelona, Spania, întâlnirea europeană la care participă și Anca Stoenescu – inspector școlar general – coordonat proiect, și Laura Nădăban, inspector școlar pentru limbi moderne.

„Este vorba de un proiect CRISS care propune crearea și testarea unei infrastructuri educaționale digitale pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții. Implementarea proiectului presupune –în ceea ce privește partea română- selectarea a 60 de cadre didactice de limba engleză, matematică și, respectiv, științe, care vor facilita accesul a 1000 de elevi la această infrastructură educațională. Selecția unităților de învățământ și a cadrelor didactice arădene va începe săptămâna viitoare. Elevii, selectați din 20 de școli din județul Arad, vor realiza un e-portofoliu, conținând rezolvarea unor sarcini de lucru prestabilite, în vederea dezvoltării unor competențe absolut necesare într-o lume în permanentă schimbare, transformare și înnoire”, ne-a declarat inspectorul școlar general Anca Stoenescu.

Parteneri în proiect

Proiectul, într-o valoare totală de 6 milioane de euro este coordonat de Exus Software LTD din Atena, Grecia, este inițiat de un consorțiu din care fac parte, pe lângă Inspectoratul Școlar Județean Arad, instituții și organizații de prestigiu din Spania, Franța, Italia, Grecia, Suedia, Croația, Germania, Marea Britanie.

Taguri: , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor