Proiect de parc fotovoltaic la Arad!

20Comentarii
Proiect de parc fotovoltaic la Arad!
ARAD – CJA vrea să construiască un parc cu panouri solare pentru alimentarea cu energie electrică a 20 de instituţii.

Premieră la Arad! Consiliul Judeţean intenţionează să construiască, şi cu fonduri nerambursabile, un parc fotovoltaic, pentru a alimenta cu energie electrică alternativă aproape toate instituţiile publice din subordine. 

CJA a scos la licitaţie achiziţia de „Servicii de elaborare documentaţii tehnice în vederea obţinerii de finanţare pentru obiectivul de investiţii Parc fotovoltaic de producere a energiei electrice din conversia energiei solare”. Pe scurt, consultantul va trebui să realizeze un studiu de fezabilitate, un studiu topografic, unul geotehnic, cererea de finanţare şi să asigure asistenţa de specialitate pentru cererea de obţinerea de fonduri nerambursabile.

Pe lista beneficiarilor de energie electrică din surse alternative se regăsesc nu mai puţin de 20 de instituţii. Alături de CJA, pe listă sunt incluse Compania de Apă, Aeroportul, Spitalul Judeţean, Direcţia pentru Protecţia Copilului, Biblioteca judeţeană, Muzeul, Centrul Militar Judeţean, ISU, Zona Liberă Curtici-Arad, respectiv, mai multe şcoli şi unităţi medicale din judeţ.

Printre primii

Conform Strategiei Energetice naţionale, consumul de energie electrică realizat din resurse regenerabile de energie electrică va reprezenta 33% din consumul intern brut de energie electrică în anul 2010, 35% în anul 2015 şi 38% în anul 2020. „Consiliul Judeţean Arad a identificat oportunitatea de a fi printre primele autorităţi locale care poate implementa un proiect de Parc fotovoltaic”, se menţionează în documentaţie.

Zeci de milioane de euro

Proiectul pe care îl cere CJA va avea o valoare maximă de 50.000.000 euro. Pentru proiectul în cauză, se poate solicita o finanţare din fonduri UE de maxim 80.000.000 lei.

JA – S.B.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor