Proiect transfrontalier la Pecica

PECICA – Primul mare eveniment: festivalul gastronomic din cadrul Zilelor oraşului, între 23 – 24 aprilie.

Primăria va derula, în acest an, proiectul transfrontalier „Hrana ţi-e viaţa”, în colaborare cu comuna maghiară Domaszek. Proiectul va cuprinde mai multe manifestări gastronomice şi culturale populare ce se vor desfăşura începând din această lună şi până în decembrie. Pentru derularea a cinci evenimente, Primăria va apela la serviciile unei firme specializate în organizarea de evenimente, valoarea contractului fiind estimat la circa 91.000 de lei, banii provenind din fonduri nerambursabile de la UE şi bugetul de stat, dar şi de la bugetul local.

Firma care în următoarele zile va prezenta oferta cea mai bună se va ocupa cu organizarea unei conferinţe de prezentare a proiectului (între 19 – 22 aprilie), a unui festival gastronomic (între 23 – 24 aprilie, cu ocazia Zilelor oraşului Pecica), a unui seminar de prezentare a normelor europene pentru siguranţa alimentelor (în a doua jumătate a lunii noiembrie), a unui concurs de tăiere a porcilor şi de pregătire a preparatelor tradiţionale (3 – 5 decembrie) şi, în final, a conferinţei de prezentare a realizărilor proiectului.

Festivalul gastronomic

În cadrul acestuia vor fi organizate diverse concursuri, prezentări si expoziţii pe categorii de mâncăruri cu specific local. Va avea loc şi un spectacol cu dansuri şi cântece populare, cu ansambluri folclorice de ambele părţi ale graniţei. Vor fi şi expoziţii de costume populare şi obiecte de artizanat specifice mai multor zone incluse în această regiune transfrontalieră şi vor fi prezentate meserii tradiţionale specifice zonei transfrontaliere, precum olărit, împletituri din nuiele, dogărit.

 JA – G.K.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !