Proiecte grele – vot uşor

Proiecte grele – vot uşor
Un proiect a fost scos de la vot, unul a fost respins; majoritatea a trecut cu unanimitatea de voturi de CJA.

Şedinţă fără surprize ieri, la Consiliul Judeţean. Cu câteva excepţii, consilierii au adoptat în unanimitate de voturi proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi, singurele „piedici” fiind reprezentate de proiectul de majorare a preţului la apa potabilă, scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de aprobare a bugetului la Administraţia Zona Liberă Curtici-Arad, respectiv, ultimul proiect care viza revenirea asupra deciziei de încetare a contractului de muncă al Vioricăi Conta, fostul şef al Serviciului de Evidenţă a Persoanei.

În şedinţa CJA de ieri şi-au făcut loc multe proiecte importante, cum ar fi prelungirea pistei aeroportului, scumpirea tarifelor la transportul interurban, scumpirea apei.

Apa s-a scumpit!

Prin votul aleşilor judeţeni, cu doar două voturi împotrivă, apa s-a scumpit. În majoritatea localităţilor din judeţ, apa se scumpeşte, în primul rând, cu 3% – procentul fiind prevăzut în contractul de împrumut pe care l-a accesat Compania de Apă în urmă cu câţiva ani, iar mai apoi, cu alte 1,44 procente – reprezentând indicele preţurilor de consum. Preţul este acelaşi, însă, pentru toţi locuitorii din 89 de sate, comune, inclusiv municipiul Arad: se ajunge de la 2,63 lei, cât se plătea pentru metrul cub de apă, la o sumă de 2,75 lei pe metrul cub.

Cea mai mică majorare va fi aplicată pentru apa industrială din Arad, canalizarea mecano-biologică în Arad, Vladimirescu, Moneasa şi canalizarea mecanică în Gurahonţ, care au fost doar ajustate cu indicele preţurillor de consum de 101,44%. Canalizarea în municipiu, Vladimirescu, Moneasa şi Ineu se scumpeşte cu doar cu 1,44%, ajungând de la 2,78 lei la 2,82 lei pe metrul cub.

Niciun vot „pentru”

Pe ordinea de zi de ieri a fost introdus suplimentar, la Diverse, un punct intitulat „Cererea d-nei Conta Viorica de revocare a Hotărârii Consiliului Judeţean Arad nr. 378/11.12.2009, privind încetarea de drept a raportului de serviciu”. La finalul şedinţei, preşedintele CJA,Nicolae Ioţcu, s-a adresat consilierilor din sală: „Este cineva de acord cu cererea doamnei de revocare a hotărârii pe care am dat-o?” Nu s-a înregistrat niciun vot „pentru”. Au fost, în schimb, opt abţineri. Toate celelalte voturi exprimate au fost „împotrivă”. Reamintim, decizia dată anul trecut a venit în urma legislaţiei aplicate bugetarilor care nu mai permitea cumularea salariului cu pensia, în anumite condiţii. 

S.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase