Proiectele stângii europene

Proiectele stângii europene
BRUXELLES – Pe 29 ianuarie 2010, la Bruxelles, a avut loc întâlnirea dintre reprezentanţii Partidului Socialiştilor Europeni şi PSD Bruxelles, un bun prilej de a analiza stadiul actual al principalelor proiecte ale Stângii Europene, la doar câteva săptămâni după Congresul European de la Praga.

Imediat după alegerile europene din iunie 2009, PSD Bruxelles a lansat o consultare amplă pentru a identifica metodele necesare pentru o mai bună conectare a mesajului politic european la nevoile cetăţeanului. „Concluzia principală, prezentată acum liderilor europeni, este că încă de acum trebuie să planificăm mecanismul politic de selecţie şi promovare a liderilor la nivel comunitar, printr-o campanie internă, cu aproximativ trei ani înainte de alegerile pentru Parlamentul European din 2014”, prezenta Dan LUCA, preşedintele PSD Bruxelles.Uniunea Europeană este mai mult decât simpla sumă a celor 27 de state membre, iar liderii naţionali trebuie să înţeleagă acest lucru. „În decembrie 2009 cu prilejul Congresului am lansat un apel către reforma în cadrul Stângii Europene. Trebuie să găsim soluţii pentru a alunga apatia. Trebuie să lansăm o dezbatere politică profundă despre relansarea ideilor socialiste în Europa”, sublinia Philip CORDERY, Secretarul General al Partidului Socialiştilor Europeni.

Manifest 2014 pentru o Stângă Europeană Unită este propunerea PSD Bruxelles pentru o Europă a cetăţenilor. Documentul a fost concluzia mai multor analize şi dezbateri, care reprezintă linia discuţiilor bilaterale pe parcursul întregii perioade de după alegerile europene din iunie 2009, dintre liderii organizaţiilor politice progresiste din Bruxelles. Manifestul a fost prezentat în premieră pe 10 septembrie 2009, iar apoi, pe data de 6 octombrie 2009, acest proiect politic a fost prezentat Preşedintelui Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Martin Schulz, bucurându-se de reacţii la fel de pozitive. Pe 14 octombrie 2009, manifestul politic a fost prezentat şi preşedintelui Partidului Socialiştilor Europeni, Poul Nyrup Rasmussen.

S.T.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase