Proiectul deputatului Glad Varga, aviz favorabil în comisie

De Simion Todoca
Proiectul deputatului Glad Varga, aviz favorabil în comisie
© Glad Varga Foto: G.V.
Proiectul de lege privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehicule electrice a primit aviz favorabil în Comisia pentru muncă şi protecţie socială.

Glad Varga: „După adoptarea tacită în Senat, propunerea legislativă privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice a intrat în dezbatere la Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor.

La sfârşitul lunii ianuarie, proiectul de lege a obţinut avizul favorabil al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, urmând ca şi celelalte comisii să transmită raport sau aviz, după caz, în cel mai scurt timp.

Proiectul de lege privind asigurarea infrastructurii alimentare pentru vehicule electrice (PLx nr.560/2017) poate fi consultat pe website-ul Camerei Deputaţilor. Acesta prevede ca, până la 31 decembrie 2020, autorităţile locale din localităţile cu peste 100.000 de locuitori să realizeze minim cinci puncte publice de reîncărcare, cu capacitate de alimentare de 4 maşini fiecare; fiecare sector al municipiului Bucureşti să realizeze minim zece puncte publice de reîncărcare în fiecare sector, cu capacitate de alimentare de 10 maşini fiecare; benzinăriile cu peste 16 pompe de alimentare să realizeze minim două puncte publice de reîncărcare cu capacitate de alimentare de 2 maşini fiecare”.

„La considerentele în baza cărora am iniţiat proiectul de lege – aportul utilizării vehiculelor electrice la diminuarea poluării aerului şi alinierea ţării noastre la tendinţele europene de dezvoltare a transportului electric, se mai adaugă unul: Comisia Europeană trimite România în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru că nu a notificat cadrul naţional de politică conform Directivei 2014/94/UE referitoare la instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi. Adoptarea acestui proiect de lege devine astfel stringentă, suplinind lipsa măsurilor”, declară deputatul PNL de Arad Glad Varga.

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !