Proiectul „Leonardo da Vinci” a ajuns la Lipova

Proiectul „Leonardo da Vinci” a ajuns la Lipova
LIPOVA – Finanţat de UE, proiectul se preocupă de învăţarea continuă şi de utilizarea sistemului calităţii în formarea profesională.

Timp de o săptămână, un grup de peste 50 de elevi şi cadre didactice din Germania, Suedia şi Bulgaria se află în vizită la Lipova, ca urmare a unui parteneriat educaţional european din programul „Leonardo da Vinci”, care a debutat în anul 2009. În cadrul proiectului, partenerii iau contact cu formele de învăţământ profesional din unităţile şcolare partenere, asistă la ore de curs teoretice şi mai ales practice, îşi îmbogăţesc experienţa şi caută să implementeze în învăţământul propriu lucrurile bune văzute la ceilalţi. Proiectul mai are ca scop şi pregătirea tinerilor pentru integrarea pe piaţa internaţională a muncii într-o concepţie unitară, accesibilă tuturor. Prima acţiune de acest fel a avut loc la Aachen, Germania, la o şcoală cu profil economic şi de management, apoi la Sliven, Bulgaria, la o şcoală profesională cu profil electrotehnic şi electronic, din nou în Germania, la Norderstedt, la o şcoală profesională cu profil industrial, venind acum rândul Grupului Şcolar „Atanasie Marienescu” Lipova să găzduiască întâlnirea partenerilor europeni. „Şcoala noastră are clase şi dotări profesional-didactice pentru profilurile auto, electrotehnic şi textil. În laboratoarele şi atelierele şcolii, dar şi la agenţi economici din Lipova, elevii învaţă meseria pe care şi-au ales-o sub îndrumarea unor profesori ingineri şi maiştri instructori competenţi, având posibilitatea să lucreze efectiv pe instalaţii moderne” ne spune directorul liceului, prof. Aliodor Drăgan.

Pe lângă programul dedicat formării şcolar-profesionale, gazdele au pregătit pentru prietenii lor străini o serie de acţiuni distractive, turistice şi sportive menite să-i apropie pe tineri şi pe profesori, să se cunoască mai bine şi să interrelaţioneze cât mai apropiat.

JA-D.O.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !