Proiectul româno-eleveţian merge înainte!

De Diana Dutu
Reactualizat la:
4Comentarii
Proiectul româno-eleveţian merge înainte!
© FOTO: E.C.
După trei tentative ratate, consilierii locali municipali au aprobat proiectul privind achiziţia de către Municipalitate a unor bunuri din patrimoniul CET Hidrocarburi.

Pe cât de penibilă a fost precedenta şedinţă CLM, pe atât de liniştită a fost „extraordinara” de joi, 24 noiembrie. În ciuda tentativei pesedistului Adrian Todor de a tulbura această linişte. După ce ordinea de zi a fost aprobată în unanimitate, liderul grupului PSD-ALDE a luat cuvântul, însă, după câteva zeci de secunde, preşedintele de şedinţă, Bogdan Boca, l-a întrerupt pentru că ceea ce spunea Adrian Todor nu avea legătură cu proiectele aflate pe ordinea de zi. Nu a mai fost lăsat să vorbească. În consecinţă, s-a trecut la vot.

Două proiecte au fost supuse votului consilierilor locali municipali. Aceleaşi două proiecte care au mai fost votate de trei ori în CLM, dar care nu au trecut pentru că PSD s-a abţinut, de fiecare dată, de la vot. Acum, social-democraţii au făcut abstracţie de argumentele în favoarea abţinerii anterioare şi au votat „pentru” trecerea în domeniul public a unor bunuri din patrimoniul CET Hidrocarburi şi rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al Municipiului Arad. Cele două proiecte de pe ordinea de zi au fost aprobate cu 19 voturi „pentru” (o persoană nu a participat la vot).

Aceasta era ultima şansă pentru Municipalitate de a accesa 9,4 milioane de franci eleveţieni fonduri nerambursabile prin proiectul româno-elveţian. De-acum, se poate merge înainte cu reabilitarea reţelei de transport şi distribuţie a energiei termice în Arad şi transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou în centrală pe gaz și biocombustibil.

Prezenţă numeroasă

După o absenţă îndelungată de la şedinţele Consiliului Local Municipal, la „extraordinara” de joi a fost prezent şi primarul Gheorghe Falcă. De altfel, el a şi luat cuvântul în deschiderea şedinţei pentru a vorbi despre importanţa proiectului privind modernizarea rețelei de termoficare și a iluminatului public – investiții derulate de Municipalitate cu finanțare nerambursabilă în cadrul programului de cooperare elvețiano-român. Sala „Regele Ferdinand” a fost plină, pe lângă aleşi şi reprezentanţii Primăriei, fiind prezenţi numeroşi cetăţeni din municipiu.

Primarul Falcă a catalogat votul din ședința CLM de joi drept „o victorie pentru Arad”, menționând totodată că „a fost nevoie de venirea ambasadorului elvețian și de presiunea arădenilor în sala de ședință, cărora țin să le mulțumesc, pentru a-i determina pe PSD-iști să voteze în interesul Aradului”.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor