Promisiunea perpetuă: prima parcare etajată de cartier e tot la stadiul de proiect

De Roxana Deaconescu
Promisiunea perpetuă: prima parcare etajată de cartier e tot la stadiul de proiect
© foto: Pixabay
Timișorenilor li se promite de un an și jumătate o parcare etajată în cartiere. Mai întâi în Girocului, în Lipovei, apoi în Dacia. Se lucrează cam de un an la proiect, iar edilul-șef spune că există mai multe variante. N-a prezentat însă niciuna dintre ele, dar promite o parcare cu patru niveluri în Dacia, pe str. Ulmului.

În această primăvară, odată cu demolarea garajelor de pe str. Ulmului din cartierul Dacia, primarul Nicolae Robu le promitea șoferilor o parcare etajată. A adunat chiar și semnături de la timișoreni, ca să nu fie niciun dubiu că oamenii vor într-adevăr o astfel de investiție.

„Vom face o parcare cu mai multe niveluri, am avut o discuție și cu directorul SDM și cu directorul Direcției de Urbanism, concluzia este că acolo se poate face o parcare inclusiv cu trei niveluri, parter + trei, proiectantul va lua în analiză sub aspect tehnico-economic, pentru că așa trebuie să privim lucrurile, cum e cel mai potrivit. În orice caz vom face o parcare multinivel”, a explicat edilul-șef.

Prima parcare etajată a fost promisă în Girocului. Robu anunța trei în total: două lângă Calea Martirilor și una în Lipovei, pe str. Liniștei, dar la cea de pe str. Martir Claudiu Vârcuș s-a renunțat, pentru că cei ce locuiesc în zonă nu ar fi de acord. Tot de un an se lucrează și la proiectul pentru aceste parcări, care ar trebui să fie făcut de SDM, dar societatea a contractat o firmă din Cluj. Nicolae Robu promitea în aprilie că „nu o să stăm un an după proiect, pentru că se vor căuta și tehnologii care să permită proiectarea și execuția”.

Suntem la jumătatea lunii iunie, iar proiectul tot nu e gata. Promisiunile continuă însă: oamenii își vor putea lăsa mașinile, cândva, pe patru etaje.

„Am promis cetățenilor din zona Dacia, pe str. Ulmului, că vom face o parcare multinivel după demolarea garajelor. Am stat de vorbă cu arhitectul-șef și cu directorul SDM despre ce putem face acolo, s-au făcut studiile de rigoare până acum. S-a convenit cu o parcare pe trei niveluri, care de fapt va avea patru niveluri de mașini parcate pe verticală, pentru că și deasupra, în aer liber, vor putea fi parcate mașinile, așa cum se întâmplă în foarte multe cazuri. Vom avea un parter și două etaje, deci trei niveluri de parcaje interioare și un al patrulea pe planșeul de la ultimul etaj al clădirii. Nu se merge pe formula P+3 pentru că nu ar merita, întrucât dacă s-ar face P+3 ar trebui să se reducă mult POT-ul, procentul de ocupare a terenului. Am tranșat lucrurile, aceasta este soluția definitivă. Certificatul de urbanism a primit undă verde, se poate da drumul la autorizația de construire”, a explicat primarul Timișoarei.

Întrebat de ce nu e gata proiectul la care se lucrează de un an, Robu a răspuns că până acum s-au tot analizat variante.

„S-au analizat variante până acum și acum s-a purtat discuția cu șeful urbanismului pentru a se tranșa pe care soluție să se meargă. S-au făcut studii și analize de variante posibile și acum s-a tranșat pe ce variantă să se meargă și se intră în linie dreaptă”, a conchis Robu.

Rămâne de văzut când va ieși edilul-șef cu un proiect pentru o astfel de parcare.

Articole pe aceeași temă:

Ultima variantă: parcare cu 3 etaje între blocurile din Dacia, timișorenii au semnat pentru proiect

Primarul Robu dă verde închirierii locurilor de parcare dintre blocuri, dar cu condiții0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !