Proprietarii de locuinţe care vor plăti un impozit de 13 ori mai mare din 2016

11Comentarii
Proprietarii de locuinţe care vor plăti un impozit de 13 ori mai mare din 2016
De la 1 ianuarie 2016, atunci când noul Cod fiscal va intra în vigoare, sistemul de impozitare a proprietăţilor imobiliare va fi substanţial modificat.

Astfel, impozitul pe clădiri se va calcula in funcţie de destinaţia locuinţei, rezidenţială (pentru locuit) sau nerezidenţială (folosită în scopuri economice), şi nu în funcţie de proprietar, persoană fizică sau juridică. Prin urmare, de la anul vor creşte taxele locale pentru persoanele fizice, dar vor scădea pentru cele juridice, mai ales cele din Bucureşti.
Concret, de la anul, pentru clădirile rezidenţiale cota de impozitare va fi cuprinsă între 0,08% şi 0,2%, în timp ce pentru cele nerezidenţiale va fi între 0,2% si 1,3%, în funcţie de decizia consiliului local.
Astfel, persoanele fizice se vor vedea nevoite, de la anul, să achite impozite mult mai mari pentru clădirile nerezidenţiale.
Un simplu calcul ne arată că, dacă în prezent acestor persoane li se aplica o cotă de impozitare fixă de 0,1%, de la anul aceasta poate ajunge şi la 1,3%, ceea ce înseamnă o creştere de peste zece ori mai mare.
Prin aplicarea noilor cote pentru clădirile deţinute în scop comercial, cuprinse între 0,2% şi 1,3%, persoanele fizice se vor vedea nevoite să plătească impozite mult mai mari decât în prezent. Spre exemplu, dacă autorităţile locale vor hotărî aplicarea unei cote de 1,3% pentru clădirile nerezidenţiale, proprietarii vor fi nevoiţi să scoată din buzunar o sumă de 13 ori mai mare ca în prezent.

Sursa: Mediafax

Taguri: , , ,


11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor