Proprietarii de pe strada Oasului protesteaza fata de starea dezastroasa a drumurilor din zona

Reactualizat la:
Proprietarii de pe strada Oasului protesteaza fata de starea dezastroasa a drumurilor din zona
Zeci de cetăţeni care locuiesc pe strada Oaşului au protestat duminică nemulţumiţi de starea dezastroasă a drumului din zonă. Disperarea oamenilor decurge din afectarea majoră a caselor din zonă, fisuri apărute în case, gropile din drum care distrug maşinile, praful, precum şi faptul că ploile aduc aluviuni pentu că nu există şanţuri de colectare a lor.

“În urmă cu o săptămână m-am deplasat împreună cu colegii mei în această zonă, iar dorinţa sutelor de cetăţeni a fost de a aduce presa de faţă pentru a-şi putea striga neputinţa în faţa situaţiei existente. În contextul de atunci l-am sunat pe directorul tehnic al Primăriei solicitându-i informaţiile necesare legate de starea actuală a acestui drum. La momentul respectiv lucra un singur utilaj de la regia de apă canal, undeva spre capătul străzii. Reabilitarea infrastructurii de apă se face tot din banii publici colectaţi de la cetăţenii Clujului, inclusiv a celor de pe Oasului. Acest peisaj apocaliptic se repetă şi pe strada Borhanci şi în multe alte zone de case din municipiul nostru. Dacă municipalitatea nu va face nimic în acest sens, vom începe demersuri de consiliere juridică în vederea recuperării prejudiciilor create cetăţenilor prin distrugerea sistematică a autoturismelor şi a afectării proprietăţilor” a declarat Mircea Jorj, preşedintele PSD Cluj-Napoca.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat că atât strada Borhanci, cât şi strada Oaşului vor fi reabilitate cu bani de la Guvern.

“Nu văd rostul acestor ieşiri politicianiste de astăzi. Probabil cei de la PSD Cluj nu s-au uitat pe SEAP, unde au apărut inclusiv data licitaţiei la aceste drumuri. Lucrările pe strada Oaşului se desfăşoară pentru conducta de apă, dar lucrările vor fi finalizate până în 1 iulie” a declarat Sorin Apostu.

Modernizare strada Oasului

Proiectantul acestei lucrări este SC DIFERIT SRL – CLUJ NAPOCA, iar valoarea investiţiei (cu TVA) : 18.524.669 lei, din care C+M (cu TVA): 12.837.373 lei (valoare sistem rutier carosabil – 10.015.260 lei fara TVA).

Tronsonul de stradă din cadrul acestui proiect (tronsonul II din Strada Oaşului) se află în intravilanul municipiului Cluj-Napoca şi se suprapune peste traseul drumului judetean DJ109A (Cluj-Napoca – Chinteni –Vultureni – Panticeu – DJ108B), fiind cuprins între intersecţia cu Bulevardul Muncii şi Podul Fetei situat peste Valea Chintăului.

“Lătimea proiectată a părţii carosabile este egală cu 9 metri, urmărindu-se extinderea carosabilului acolo unde amplasamentul permite. Se vor amenaja, în funcţie de terenul disponibil, alveole pentru mijloacele de transport în comun, locuri de parcare şi de staţionare necesare în dreptul instituţiilor publice, social-culturale, după cum permite terenul. Profilul transversal al părţii carosabile are o panta unică transversală pentru a facilita accesul la proprietăţi, atât pe partea stângă, cât şi pe partea dreaptă. Drumurile laterale se vor amenaja pe o lungime de 20 m cu acelaşi sistem rutier ca cel proiectat pe strada Oaşului. Se va renunţa la şanţurile de scurgere existente pentru lărgirea părţii carosabile, asigurându-se o fluidizare a traficului şi înlocuirea acestora cu guri de scurgere care se vor racorda la o reţea de canalizare. Ridicarea la cotă a căminelor carosabile şi necarosabile existente, a hidrantilor se va face prin înglobarea ramelor din fontă în prefabricate din beton armat. Stratul suport peste care se va aşeza placa carosabilă va avea gradul de compactare de 100% pentru a evita cedări de structură” a declarat primarul Sorin Apostu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !