Prozatorul Radu Aldulescu şi-a lansat în Arad cel mai recent roman

De Iza Pal
Reactualizat la:
Prozatorul Radu Aldulescu şi-a lansat în Arad cel mai recent roman
© FOTO: Iza Pal
În seara de vineri, 22 iunie, o mână de iubitori ai literaturii contemporane s-au strâns pentru lansarea de carte a cunoscutului prozator, Radu Aldulescu.

„Rezidenţi în casa visurilor” se numeşte cel de-al zecelea roman apărut din condeiul lui Aldulescu şi a fost editat de tânărul scriitor Andrei Ruse la editura sa, Hyperliteratura. Andrei a fost convins de faptul că la acest gen restrâns de autori, povestea în sine nici nu mai contează, ci contează felul în care scriitorul reuşeşte să transpună povestirea în modul lui, iar „Radu Aldulescu poate să o facă într-un stil unic pe care absolut nimeni nu l-ar mai face şi cu înaltă clasă literară”.

Întâlnirea literară din Arad a avut loc la Irish PUBlic House, pub cu vechime în oraş, aflat chiar în spate la Biserica Roşie şi a fost moderată de scriitoarea Anca Giura care a apreciat că „Radu nu scrie într-o manieră realistă ad literam, în romanele lui există derapaje temporale tot timpul, de pildă, personajul nostru Grigore, e un tip spre 50 de ani, un tip ratat care ajunge să trăiască cu părinţii săi pentru că are o viaţă ratată şi nu poată să aibe o locuinţă de sine stătătoare, a trecut prin nişte divorţuri (…). Ei bine, pătrunzând în roman, vezi că avem decupaje care ne trimit la copilărie, la adolescenţe, prin urmare, ca într-un puzzle, biografia lui Grigore se construieşte interesant”. Anca Giura a prezentat în linii mari subiectul cărţii, după care a pornit un dialog cu autorul, intrând în secretele de “making of” ale unui roman contemporan. Cât de dificil se scrie un roman în zilele noastre, în cât timp sau cum îţi aleg prozatorii talentaţi subiectele sunt întrebările la care Radu Aldulescu a fost provocat să răspundă.

La finalul întâlnirii, doritorii au putut achiziţiona „Rezidenţi în casa visurilor” cu autograf contra sumei de 39 lei. Cartea se poate comanda şi online accesând linkul: Hyperliteratura.ro/produs/Rezidenti-in-Casa-Visurilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !