Prudenţa, regulă la buget

11Comentarii
Prudenţa, regulă la buget
ARAD – Moşneag susţine că bugetele investiţiilor din 2008 şi 2009 sunt de neegalat; se întâmplă o dată la 50 de ani.

Consilierul local PD-L, Ovidiu Moşneag, a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, flancat de alţi aleşi municipali pedelişti, modul în care a fost gândit bugetul Municipiului Arad.

Încă din start, Moşneag a precizat faptul că “dezvoltarea municipiului Arad trebuie să continue”, dar a ţinut să precizeze, că, din cauza crizei, “bugetul Municipiului a fost construit în baza prudenţei financiare”. Alesul a susţinut că acordurile încheiate de guvernanţi trebuie respectate şi la nivel local şi că, în atare condiţii, cheltuielile de personal din 2010 au fost menţinute la nivelul celor de anul trecut şi s-a umblat şi la bugetelor instituţiilor subordonate CLM (fără, însă, ca reducerile planificate să afecteze activitatea acestora).

Rectificările cresc bugetul

În tot acest timp, susţine alesul, “veniturile prognozate pentru acest an sunt sensibil mai mari decât bugetul executat la acest capitol anul trecut. Noi suntem, însă, siguri că veniturile la nivel local vor fi sensibil mai mari decât cele din 2009 şi spun acest lucru în condiţiile în care anul trecut am avut 11 rectificări de buget, marea majoritate pozitive. Avem, pe moment, prevăzuţi 14 milioane de euro pentru întreţinere infrastructură şi 42 de milioane de euro pentru investiţiile din acest an. Noi considerăm că sunt sume semnificative pentru ceea ce înseamnă investiţiile, cu toate că acestea sunt mai mici decât cele din 2009”.

O singură dată la 50 de ani

Moşneag a şi explicat de ce bugetul din acest an sau cel din anii următori nu va putea să-l egaleze, la capitolul investiţii, pe cel din 2009: “Trebuie să ţinem cont, când vorbim de buget, la ce ne raportăm. Iar noi, Aradul, ne raportăm la investiţii imense prevăzute în bugetele anilor 2008 şi 2009. Aşa ceva se întâmplă o dată la 50 de ani! Nu se va mai întâmpla în curând”.

De neamânat

Cât priveşte propunerile de amânare ale votării bugetului la şedinţa de joi, Moşneag susţine că acest lucru ar avea efecte negative: ar duce la întârzieri în derularea contractelor, la contabilizarea de penalităţi, la nealimentarea contului unde se varsă impozitul pe venit etc.

Să vină Bucureştiul

Aleşii Puterii continuă să fie optimişti când vorbesc de investiţiile din acest an, cu toate că acum ele nu sunt impresionante. Pentru a justifica optimismul, Ovidiu Moşneag a exemplificat cu faptul că Ştrandul Neptun a fost cuprins pe lista de investiţii a Ministerului Dezvoltării şi Turismului, prin Hotărârea de Guvern 120/2010. Sumele care vor fi cheltuite la ştrand nu au fost încă identificate, dar vor intra şi ele, atunci când vor fi repartizate, la capitolul investiţii.

A.B.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor