PSD: avalanşă de angajări la CJA

De Simion Todoca
5Comentarii
PSD: avalanşă de angajări la CJA
© Florin Tripa Foto: JA
Florin Tripa solicită organigramele instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean.

Consilierul judeţean PSD Arad, Florin Tripa, este contrariat de „avalanşa” de angajări la CJA şi solicită conducerii Consiliului Judeţean organigramele tuturor instituţiilor din subordine, dar şi acolo unde CJA este acţionar, cât şi numărul anagjărilor din ultimele trei luni, respectiv ale posturilor care vor fi scoase la concurs până la sfârşitul anului.

„Înţeleg necesitatea unui aparat administrativ puternic, consolidat, sunt de acord cu noi angajări acolo unde este deficit de personal, dar aceste angajări să fie făcute pentru eficientizarea activităţii Consiliului Judeţean, nu pentru satisfacerea clientelei politice”, a afirmat Florin Tripa.

Acesta acuză şi faptul că se fac angajări clientelare şi în alte instituţii subordonate Consiliului Judeţean sau acolo unde Consiliul Judeţean este acţionar.

„Un exemplu bun este Regia «Apă-Canal». Şi acolo se fac angajări pe bandă rulantă şi sunt suspiciuni că şi acolo criteriul este tot unul clientelar. Domnul Cionca operează cu două unităţi de măsură. Pe de o parte lucrează la imaginea sa, afirmând că principala sa grijă este banul public. În acest sens a inventat o «Poliţie a lucrărilor», a redus numărul de directori la Aeroport şi la Apă-Canal. Dar, pe de altă parte face angajări, iar fondul de salarii creşte vertiginos, tot din banii arădenilor.Pentru conformitate amintesc că acest fond a ajuns la 13 000 000 euro, fără a lua în calcul Spitalul Judeţean, Aeroportul şi Regia «Apă-Canal».”, a declarat Florin Tripa.

„Constat o diferenţă imensă între domnul Cionca din 2010, când a fost părtaş la tăierea salariilor românilor, şi domnul Cionca din 2016, care încurajează frenetic angajări pe bandă rulantă. Când a fost domnul Cionca alături de români? Când a tăiat salarii şi pensii sau acum?”, a încheiat Florin Tripa.

Taguri: , , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor